Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Maria ManonellesLes II Jornades de Dones Escriptores entren en la recta final amb les presentacions d’Inma Chacón, Maria Manonelles, Clara Castelloti i Nívola Uyá.

Les Jornades de Dones Escriptores es reprenen amb les presentacions previstes des de demà i fins dissabte de l’obra de Maria Manonelles, Clara Castelloti i Inma Chacón al Casal d’Igualtat abans de la cloenda el proper dissabte, 6 d’abril, amb la presència de Nívola Uyá a la llibreria sa Cultural.

La primera presentació és el dijous, 28 de març, a les 19 hores al Casal d’Igualtat a càrrec de Maria Manonelles, que ha explicat a ‘Dormo molt’, il·lustrat per ella mateixa, l’experiència del seu ingrés per depressió a una unitat de Psiquiatria durant un mes i mig. L’obra és una reflexió que vol treure dels tòpics tant els que pateixen una malaltia mental com la realitat dels recursos per atendre’ls.

Clara Castelloti, experta herborista i autora d’obres sobre medicina natural com ‘Medicina energètica. Un viaje a las energias femeninas’, resideix des dels anys 80 a Formentera i explicarà el seu treball d’investigació i les qualitats curatives de diverses herbes i arbusts que es troben a les nostres illes el divendres 29 de març al Casal d’Igualtat a les 19 hores.

La darrera presentació de la setmana serà el proper dissabte, 30 de març, a càrrec de la reconeguda escriptora Inma Chacón, finalista del premi Planeta el 2011 que ha tocat gèneres tan diversos com la novel·la juvenil, la poesia o el teatre. Presentarà a Eivissa ‘Tierra sin hombres’, la seva última ficció que relata la dura lluita per sortir endavant d’una família gallega pobre amb el pare absent des que va emigrar a Amèrica per buscar fortuna. Serà al Casal d’Igualtat a les 19 hores.

L’última presentació d’aquesta edició de les Jornades de Dones Escriptores serà una setmana després, el dissabte 6 d'abril, quan l’il·lustradora Nívola Uyá visitarà sa Cultural per parlar de la seva trajectòria, en la que ha rebut guardons com el Premi d’Il·lustració de l’Institut d’Estudis Baleàrics (2007), Medalla de Plata del Moonbeam Children Book Awards (2013), primer premi als Living Now Awards 2014 o premi al millor àlbum il·lustrat als International Latino Book Awards 2015, gràcies al seu estil màgic-realista i una paleta gràfica molt acolorida.