Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Green good designLa reforma i conversió en zona per a vianants de Vara de Rey rep el premi Green Good Design, concedits pel prestigiòs The Chicago Athenaeum: Museum of Arquitecture and Design. El jurat ha valorat la integració paisatgística i sostenibilitat del projecte.

La reforma del passeig de Vara de Rey ha estat guardonada amb el Green Good Design, en la categoria de Green Urban Planning/Landscape Architecture, que valora la sostenibilitat e integració paisatgística, concedit per l’entitat que atorga els Good Design, els més antics del món en l’àmbit del disseny i que arriben a la seva 69a edició, amb el que és un nou reconeixement a la intervenció dissenyada pel despatx AldayJover Arquitectura y Paisaje al centre d’Eivissa.

Els guardons, que atorga des del 2009 el prestigiós The Chicago Athenaeum: Museum of Arquitecture and Design, es concedeixen anualment i tots els treballs guanyadors es publiquen conjuntament en un llibre. Durant dos anys, els projectes premiats poden fer servir el segell de qualitat de Green Good Design. És la versió orientada a la preservació de l’entorn dels Good Design Awards, que es creen el 1950 per quatre arquitectes, entre els més influents en aquesta línia de pensament en torn al disseny industrial, Eero Saarinen, Charles i Ray Eames y Edgar Kaufmann Jr.

AldayJover ja varen estar premiats al 2011 pel Parque del Agua de Saragossa i la Central de Energia (DHC), també vinculada a la Expo de l’Aigua de la capital aragonesa. Però aquesta és la primera ocasió que rep aquesta distinció un projecte d’intervenció urbana a Eivissa.

El projecte promogut per l’Ajuntament d’Eivissa ja va rebre un tercer lloc en els Urban Design & Architecture Design Awards i ha estat seleccionat en la categoria de Ciutat i Paisatge pels FAD d’arquitectura, els de més prestigi a l’Estat espanyol.

Junt amb transformació de Vara de Rey i el seu entorn en zona de vianants també han estat premiats uns altres 8 projectes a tot el món en la mateixa categoria de Green Urban Planning/Landscape Architecture. Entre ells hi ha la Nova Ciutat de Guayaquil (Equador); el pati de jocs per a nens salvatge d’Ian Potter, promogut per la ciutat de Sidney (Austràlia); Storkeengen, a Dinamarca; dos projectes més dels Estats Units, un a Missouri i un altre a Califòrnia, i uns altres dos a Xina, un a Xiong’an i un altre a Chengdu.