Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

UA27L’Ajuntament d’Eivissa treu a licitació les obres de rehabilitació de l’edifici entre carrer Alta i Retir per a la construcció d’11 habitatges i diversos equipaments al barri de sa Penya. Les empreses disposen fins al 18 de març per a la presentació d’ofertes.

El projecte de rehabilitació al barri de sa Penya de la coneguda com UA27, actual AE38, promogut pel Consorci Eivissa Patrimoni de la Humanitat, preveu la rehabilitació de l’immoble amb la construcció d’11 habitatges públics, la rehabilitació i urbanització dels carrers Alta i Retir, on es preveu el soterrament de les instal·lacions dels serveis, i l’habilitació a l’edifici d’un equipament municipal.

Les empreses disposen fins al dia 18 de març per a presentar les seves ofertes. El pressupost de la licitació és de 2.284.805 milions d’euros. Hi ha que destacar que, per primera vegada, l’Ajuntament d’Eivissa ha inclòs criteris d’igualtat en el plec de condicions, puntuant la contractació de dones als llocs de direcció de l’obra.
Al projecte executiu, elaborat pels tècnics municipals Ángela Rodríguez, Óscar del Rincón, Javier Pons i Manuel Navarro, s'han previst 11 habitatges de protecció oficial, en règim de lloguer, d'entre 45 i 75 metres quadrats en una superfície total de 940 metres quadrats distribuïts en tres nivells: planta soterrada i dos plantes.

Els habitatges comptaran amb una o dues habitacions amb sala d'estar, menjador i cuina. Es construiran seguint criteris d'estalvi energètic i tindran els accessos pel carrer Alt. A més s'incorpora un espai per a equipaments de 273 m2.
Per al regidor de Patrimoni de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, ‘la sortida a licitació de les obres és el pas definitiu per a la posada en marxa d’un projecte en el que s’hi ha estat treballant en els darrers anys i que suposa la continuació en la recuperació d’un espai emblemàtic per a la ciutat. El fet que surtin a licitació les obres d’aquest edifici és una fita fonamental en aquest sentit. Durant molt de temps aquest indret ha estat separat de la ciutat i aquesta licitació és un esglaó més en el camí cap a la seva reintegració en el teixit social i urbà”.
El projecte inclou amés de la reordenació de tota l'estructura de l'edifici amb l'enderroc de les parts afegides i parasitàries, passant de 44 infravivendes a 11 habitatges. També preveu la reurbanització dels dos carrers amb la millora de les infraestructures i la creació d’un nou espai públic.