Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Escala mecànica Puig des MolinsEs tracta d’uns dels projectes aprovats pel Consell de Participació Ciutadana de 2018.

La regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Eivissa, Elena López, acompanyada del president de l’Associació de veïns de Puig des Molins, han presentat al veïnat del barri el projecte executiu per a la instal·lació d’escales mecàniques al barri de Puig des Molins. A la presentació del projecte també hi ha assistit la regidora de barri, Estefania Torres i Roger Torregrosa, de l’empresa Gradual Ingenieros S.L redactora del projecte. La regidora de Medi Ambient, Montse Garcia, també ha explicat al veïnat el canal de natació que ja es va posar en marxa la primavera vera passada i que enguany tornarà a estar operatiu.

El projecte d’escales mecàniques de Puig des Molins va ser un dels seleccionats pel Consell de Participació Ciutadana durant 2018. L’Ajuntament d’Eivissa va encarregar la redacció de projecte i ahir tarda va estar presentat al veïnat.
El projecte consisteix en la instal·lació de 5 trams d'escales mecàniques, adaptades a condicions exteriors, per tal de connectar el carrer Juan Ramón Jiménez, entre els trams compresos entre el carrer de l’Arxiduc Lluis Salvador i carrer Luci Oculaci, amb l’objectiu de millorar la mobilitat dels vianants a tot el barri de Puig des Molins. Les escales estaran encastades al lloc que ocupen les actuals escales.

Precisament l’Ajuntament d’Eivissa ja havia recollit les dificultats de desplaçament que manifestaven els residents del barri de Puig des Molins, ubicat a la part alta del municipi, i les facilitats que els suposaria connectar el centre de la ciutat amb el barri, evitant també l’ús del cotxe en molts de casos i millorant, en definitiva, la qualitat de vida del veïnat.

Les escales mecàniques son una solució innovadora de mobilitat vertical ja incorporada amb èxit a altres ciutats com Santander, Barcelona, Vitoria-Gasteiz o la ciutat patrimonial de Toledo. Amb les escales mecàniques de Puig des Molins i la posada en marxa de l’ascensor al Parador d’Eivissa es podran connectar els dos barris ubicats a la part alta amb el centre de la ciutat d’Eivissa el que permetrà facilitar l’accés a persones amb dificultats de mobilitat a aquests dos barris i millorar l’accessibilitat dels propis barris.

L’Ajuntament d’Eivissa iniciarà ara la tramitació del projecte amb la presentació a la CIOTHUPA ja que la zona esta inclosa dins l’àrea d’influència del Patrimoni Mundial.