Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

MusicaulaEivissa acollirà la dècima Gran Final del MusicAula School Festival, el concurs juvenil que guardona el talent musical als col·legis i instituts de tot l’Estat.

El festival juvenil més important de tot l’Estat, el MusicAula School Festival ha escollit Eivissa per celebrar la Gran Final de la seva 10a edició, que es farà el proper 29 de juny a l’auditori del Parc Reina Sofia, situat al peu de les murades de Dalt Vila. Les inscripcions per a poder participar en aquest concurs estan obertes des del passat 30 de gener i fins el 10 d’abril. Els grups i solistes han de tenir entre 13 i 25 anys, i la seva participació ha de tenir el suport d’algun professor responsable del seu centre educatiu a l’hora d’inscriure’s.

Els participants han de presentar una cançó amb lletra i música originals i presentar-la a l’organització del festival al web www.musicaula.com. Per superar les successives fases, els aspirants a arribar a la Gran Final competiran per rebre el major número de vots del públic i la major puntuació d’un jurat format per un equip de professionals de la indústria musical i la comunicació, així com per professors de la prestigiosa escola de música Berklee, amb seu a Boston (EUA) i València.

A més, els participants han de publicar un vídeo autoproduït en el que es presentaran al públic mostrant el seu centre educatiu, el local on assagen, opinions d’amics i familiars, en definitiva, elaborar un reportatge promocional que haurà de tenir com a sintonia la cançó presentada al concurs. Amb aquest videoblog els organitzadors de MusicAula volen potenciar les habilitats de producció i expressió artística.

Els concursants pre-seleccionats actuaran a diferents semifinals arreu de l’Estat per triar els cinc grups i solistes que actuaran a la Gran Final d’Eivissa. Tots els finalistes i els semifinalistes que no s’hagin classificat per aquest recital als peus de la murada de Dalt Vila estan convidats a un minicreuer que farà el viatge d’anada i tornada de la Península a Eivissa, amb una festa a bord.

Al llarg del concurs i a la final, els participants tindran l’oportunitat d’actuar amb importants artistes consagrats del panorama nacional que es donaran a conèixer a partir de la fira Aula que es fa a finals de març a l’Ifema de Madrid, on MusicAula comptarà amb un escenari on actuaran diferents músics coneguts. També podran optar a nombrosos premis com l’enregistrament d’un videoclip, material musical i concerts promocionals, entre molts altres guardons.

L’Ajuntament d’Eivissa col·labora amb una aportació de 15.000 euros amb aquest certamen que, a més de promoure la cultura musical, també aposta per l’oci saludable entre els joves. Aquesta aportació inclou el cost del muntatge tècnic de l’espai on actuaran els grups i la seguretat del festival, a més de l’actuació de les formacions i solistes participants i del grup convidat a la Gran Final.