Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

HPO platja d'en BossaGovern Balear i Ajuntament d’Eivissa presenten els projectes guanyadors del concurs per a la construcció de dues promocions d’habitatge públic al barri de platja den Bossa. En total, al pròxim mes d’abril, s’iniciarà la construcció de 86 nous habitatges públics, per un valor d’11 milions d’euros, a la ciutat d’Eivissa.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, acompanyat de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, el conseller d’Ordenació del Territori, Marc Pons, i el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, han presentat aquest migdia els projectes guanyadors per a la construcció dues promocions d’habitatges públics al barri de platja den Bossa.

El conseller d’Ordenació del Territori, Marc Pons, ha afirmat “que aquests projectes son una aposta d’habitatge públic a l’illa d’Eivissa que, per a ser una realitat, s’ha necessitat de la implicació de l’Ajuntament d’Eivissa que ha jugat un paper fonamental”. Aquests projectes presenten una important qualitat arquitectònica i compten amb mesures ambientals actuals. La licitació dels dos projectes surten als propers dies i les empreses podran presentar ofertes durant 20 dies.
Pons ha dit que amb aquests projectes “estarem en condicions que durant el mes d’abril s’iniciïn les obres, juntament amb la promoció del carrer Xarc, amb un total de 86 nous habitatges per un valor d`11 milions d’euros. Un esforç estratègic i una passa endavant. Vindran més projectes i anirem treballant amb els ajuntament per fer-ho possible”.

L’alcalde d’Eivissa ha destacat que “des del Govern Balear, el Consell Insular d’Eivissa i l’Ajuntament, des de un primer moment, ens posarem a fer feina per a resoldre la dificultat d’accés a l’habitatge. Veníem d’una política d’habitatge progressista que, durant l’anterior legislatura va ser aturada. Aquesta presentació d’avui és una línia de treball en la que seguirem fent feina”.

Per la seva banda, la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, ha destacat que “veníem d’un temps de manca d’inversió i projectes i durant aquesta legislatura s’ha fet una bona política d’habitatge públic i ara tenim aquests fruits”. La presidenta ha agraït la cessió dels tres solars per part de l’Ajuntament d’Eivissa i ha destacat la sensibilitat i prioritat d’aquest equip de govern en poder fer realitat un dels drets més importants de la ciutadania que és l’accés a l’habitatge”.

A aquestes dues parcel·les, al barri de Platja den Bossa, el Pla d’Habitatge del Govern Balear, hi preveu la construcció de 67 habitatges de promoció pública amb una inversió de 8 milions d’euros. Les dues parcel·les estan situades al barri de Platja den Bossa. La primera, al carrer Pere Matutes Noguera, té 1.850 metres quadrats i s’hi preveuen 24 habitatges. El disseny guanyador ha estat el realitzat per l’estudi d’arquitectura Estudi08014.
La segona parcel.la, esta situada a la unitat d’actuació 14, pendent de desenvolupar, i disposa d’una superfície de 2.936 m2 de superfície on es preveu la construcció de 43 habitatges de promoció pública en règim de lloguer amb habitacions de 12 m2 de superfície, portes de gran format i un mòdul de cuina-menjador. L’estudi d’arquitectura guanyador del disseny ha estat peris+toral.arquitectes.

A més, cal recordar que l’Ajuntament d’Eivissa també va cedir una tercera parcel.la ubicada al carrer de Xarc, al passeig marítim, on es preveu una inversió de 2,2 milions d’euros.