Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Acord APB i Ajuntament EivissaAcord entre l’Ajuntament d’Eivissa i Autoritat Portuària de Balears per tal de destinar la zona d’atracament del Moll de Ribera, on ara s’ubiquen les barques de Formentera, a les empreses del sector nàutic de PIMEEF.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el president d’Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual, han acordat, a petició del sector nàutic de les Pitiüses de PIMEEF, la reserva de l’espai portuari que actualment ocupa la zona d’atracament de les barques de Formentera, per a les empreses nàutiques de l’illa. Aquest espai quedarà lliure, una vegada es dugui a terme el trasllat de les barques de Formentera i el desplaçament de la terminal marítima a la nova ubicació, i estigui aprovat el Pla de Delimitació d’Usos del Port d’Eivissa que actualment es troba en fase administrativa al Ministeri de Foment.

Per a l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, “amb aquest compromís s’atén una reivindicació del sector nàutic de l’illa d’Eivissa que no han tingut mai un espai per a les empreses nàutiques al Port, mentre sí que existeix als ports de Mallorca i Menorca”.

El president d’Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual, ha destacat que aquest fet permetrà donar solució a les dues reivindicacions que té el sector a les Pitiüses, d’una banda dotar d’un espai per amarrar els barcos i per l’altra, dotar d’un espai mes gran al varador que sigui més competitiu i pugui donar una millor oferta”. Gual ha destacat també “que el sector del xàrter és un instrument com a producte turístic però que amb el problema crònic de manca d’amarraments als Ports de les Balears, complirà un paper redistribuidor social als residents”.

Ramón Díaz, president de l’associació de nàutica, ha dit que el sector porta més de 20 anys reclamant un espai per al sector nàutic al Port d’Eivissa. Un sector que aglutina unes 100 empreses a l’illa que donen feina a unes 1.200 persones i que degut a la pujada de preus i la reducció d’espais, han detectat que les empreses es desplacen a altres ports.

Per la seva banda, el president del PIMEEF, Alfonso Rojo, ha destacat la predisposició de l’Ajuntament d’Eivissa i de l’Autoritat Portuària de les Balears, en atendre aquestes reclamacions històriques del sector i ha agraït el fet de la bona i ràpida resposta que han rebut les seves peticions.