Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ruta 1 EscolarL’Ajuntament d’Eivissa comença la instal·lació d’un nou camí escolar, la ruta 1, que enllaçarà les escoles des Portal Nou, Sa Real i Ntra. Señora de la Consolación.

L’Ajuntament d’Eivissa inicia les feines d’instal·lació d’un nou camí escolar, l’anomenada ruta 1 dins el programa ‘A peu al cole’, que connectarà el centre de la ciutat amb les escoles situades a l’accés des de Sant Antoni, amb un recorregut que coincideix pràcticament amb el traçat de l’avinguda d’Ignasi Wallis. Aquest camí escolar, que es pintarà de color vermell, té més d’un quilòmetre de llargària i es ve a sumar al primer, la ruta 9 -de color marró-, que enllaça els CEIP Cas Serres i Poeta Villangómez amb el barri de ses Figueretes, de gairebé dos quilòmetres de traçat des del carrer de Galícia fins a les dues escoles del barri de Cas Serres.

Les obres d’aquesta ruta 1 varen començar fa uns dies, després de l’adjudicació a Construcciones y Mejoras Sa Torre SL per un import de 93.000 euros. Aquest nou camí escolar ha de connectar l’escola de Sa Real, el CEIP Portal Nou i l’escola de Ntra. Sra. de la Consolación, que tendrà finalment més d’un quilòmetre, i tot i transcórrer a gairebé tot el trajecte per l’avinguda d’Ignasi Wallis, s’han introduït modificacions a l’itinerari inicialment previst per permetre arribar també a les portes del CEIP Portal Nou.

Això s’aconsegueix introduint un petit desviament al trajecte a l’alçada del Poliesportiu des Pratet per fer-lo passar per la part del darrere d’aquestes instal·lacions esportives. Més endavant, està previst també executar una altra ruta que sortirà en perpendicular a aquest camí escolar amb un ramal per enllaçar amb les escoles de Sa Graduada i Sa Bodega, totes dues situades molt a prop, al barri de l’Eixample.

A tot el llarg d’aquest itinerari s’han previst diverses parades, amb una distància màxima de 300 metres entre cada una d’elles, allà on els infants es podran anar afegint al grup d’escolars cap a algun dels tres centres pels què passa la ruta. Així mateix, es preveu habilitar dues àrees reservades per a l’estacionament de vehicles, properes a dues de les escoles, la Consolación y Sa Real, que marquen els extrems de la ruta.

A prop de l’escola de Ntra. Sra. de La Consolación s’ha previst un espai amb capacitat per a 8 cotxes per facilitar la parada dels vehicles que vulguin deixar els infants als punts de trobada. A la vora de Sa Real hi haurà una zona d’estacionament limitat amb capacitat per a uns altres 25 vehicles.

Com succeirà a la ruta 9, adjudicada per 167.000 euros a la mateixa constructora i les feines de la qual estan pràcticament acabades, aquestes àrees d’aparcament quedaran reservades per recollir o deixar els escolars i a totes elles s’indicarà l’horari d’estacionament restringit amb la corresponent senyalització vertical. Així, entre les 8.30 i les 9.15, d’una banda, i de les 13.45 a les 14.15, coincidint amb els horaris d’entrada i sortida als centres, els cotxes només podran parar en aquests espais un màxim de cinc minuts per deixar o recollir els infants i sense que el conductor pugui baixar del vehicle.

Aquestes primeres rutes dels camins escolars formen part dels projectes presentats al fons del Pla Insular d’Obres i Serveis (PIOS) del Consell d’Eivissa, amb un pressupost conjunt d’uns 280.000 euros, junt amb el camí per a invidents i l’eliminació de barreres arquitectòniques a 46 encreuaments de la ciutat que s’està fent també aquests dies.

En ambdós itineraris dels camins escolars es preveu la contractació de monitors que seran els que ajudin al bon funcionament de les rutes, així com la implicació de la comunitat educativa. També es preveu realitzar una campanya amb els comerços de la zona per tal que aquests esdevinguin comerços ‘amics de la ruta escolar’. Els comerços disposaran d’un adhesiu visible als seus aparadors per tal de si els infants tenen algun dubte o un moment de desorientació puguin acudir-hi per resoldre-ho. D’aquesta manera, es continua treballant en fer una ciutat més amable i segura. També és una passa més en la millora d’Eivissa com a Ciutat Amiga de la Infància i un impuls a l’ús de l’espai públic per als infants.