Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Fira DéniaL’Ajuntament d’Eivissa i Baleària presenten un acord de col·laboració per a promocionar el patrimoni, la cultura i la gastronomia de la ciutat d’Eivissa. 

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa, Glòria Corral, acompanyada de la vicepresidenta del Consell d’Eivissa, Marta Díaz, el delegat de Baleària a Eivissa i Formentera, Joan Serra i Pere Varela, de la confraria de pescadors d’Eivissa, han presentat un la Fira turística que tindrà lloc a Dènia els propers dies 17 i 18 de novembre.

L’objectiu de la celebració de la Fira és promocionar el patrimoni, la gastronomia i la cultura d’Eivissa en el marc de les activitats de commemoració d’Eivissa com a Patrimoni de la Humanitat ja que el 2019 serà any en que es compleixi el 20 aniversari de la declaració.

Baleària ha signat un acord comercial amb l’Ajuntament d’Eivissa per promocionar la ciutat d’Eivissa amb motiu de la celebració del 20è aniversari de la seva declaració com a Patrimoni Mundial per la UNESCO.
L’acord inclou que els passatgers que viatgin amb la naviliera entre l'1 de novembre de 2018 i el 30 de març de 2019 podran accedir gratuïtament als principals museus i espais museïtzats de la ciutat.  
Per la seva banda, Baleària promocionarà la ciutat, els espais museïtzats i patrimonials de la ciutat.
Podran beneficiar-se d'aquest acord els passatgers de les connexions que té la naviliera diàriament amb els ports de Barcelona, València, Dénia i Palma en ferri, a més dels clients de la ruta amb Formentera.

També s'ha presentat la Fira Eivissa Biodiversitat i Cultura que es celebrarà a l’estació marítima de Dénia el 17 i 18 de novembre.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa, Glòria Corral, ha dit que precisament al 2019 es commemora el 20 aniversari de la declaració d’Eivissa com a patrimoni Mundial i  aquesta fira vindrà a potenciar aquesta imatge a l’exterior i donar a conèixer els bens patrimonials del municipi d’Eivissa. Durant la Fira, hi haurà tallers a càrrec del Museu Monogràfic i necròpolis de Puig des Molins, artesans de les associacions d’es Retorn i Eines i feines així com la participació de la Colla de ball pagès de Sa Bodega.

També comptarà amb la presència de representants del mon de la gastronomia i es realitzarà un showcooking i degustacions de producte local a més d’una desfilada de moda Adlib.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Consell Insular d’Eivissa, Marta Díaz, ha destacat que ‘la desfilada Adlib que clourà la jornada tendrà representació tant dels models més tradicional, avangauardistes, nautural i nupcials, a més també hi haurà desfilada de dissenyadors de Futur Adlib’.

El delegat de Baleària a Eivissa i Formentera, Joan Serra, ha destacat el conveni signat amb l’Ajuntament d’Eivissa ‘amb aquest acord volem afavorir i potenciar el turisme de qualitat a Eivissa durant tot l’any i consolidar el suport que des de la naviliera i la Fundació Baleària donam a la cultura i al desenvolupament sostenible dels territoris on operam’.

Per finalitzar, Pere Varela, de la confraria de Pescadors d’Eivissa, ha ressaltat que, ‘per gent que treballem al sector primari com nosaltres aquestes iniciatives són molt importants per tal de mostrar els nostres mètodes tradicionals i de pesca sostenible, s’han de seguir potenciant aquestes iniciatives per ensenyar el nostre producte fora de la nostra illa’.

Enllaç a:
· Tall de veu de la regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa, Glòria Corral
· Tall de veu de la vicepresidenta del Consell Insular d’Eivissa, Marta Díaz
· Tall de veu del delegat de Baleària a Eivissa i Formentera, Joan Serra