Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

I Fira mollLa ciutat d’Eivissa celebra el dissabte dia 29 de setembre la primera edició de la Fira del moll i peixos de tardor que comptarà amb la participació de 14 restaurants.

La regidora de Comerç i Turisme, Gloria Corral, acompanyada del vicepresident de la PIMEEF, Joan Riera, i Pere Varela, responsable de Peix Nostrum, han presentat la primera edició de la Fira del moll i peixos de tardor que tindrà lloc a la plaça Joan Tur Ramis, al Port d’Eivissa, el dissabte dia 29 de setembre des de les 11 fins les 18 hores.
La celebració de la Fira del moll i peixos de tardor “és, sens dubte una esdeveniment que continua en la línia de feina de la regidoria de Turisme i Comerç d’apostar per la gastronomia local, amb la participació de 14 establiments de restauració de la ciutat, de les confraries de pescadors a través de la marca Peix Nostrum i que servirà també per dinamitzar tot el barri”, ha dit la regidora de Comerç, Glòria Corral.

Els 14 establiments gastronòmics estaran instal·lats en carpes a la plaça des martell i els assistents també podran observar com es cuinen i preparen les tapes.
Les activitats començaran a les 11 hores amb la mostra de productes autòctons i artesans eivissencs. Posteriorment, a les 11.30 hores, arribarà la barca de pesca al Port d’Eivissa, hi haurà una brulada de corn, i es podrà veure com es descarrega el peix, que serà traslladat amb el carro tradicional de Mariano Malacosta, a les carpes on estan instal·lats els restaurants que participen a la Fira.
Pere Varela, responsable de la marca Peix Nostrum, ha afirmat que es preveu repartir unes 15.000 tapes amb preus a partir de 4 euros i begudes a 1’50 euros, hi haurà també tallers infantils, animació al carrer, concerts i cercavila.

Per la seva banda, el vicepresident de la PIMEEF, Juan Riera, ha dit que, “aquesta fira és una gran oportunitat per a que tothom conegui la feina dels restauradors de la ciutat”.
Des de les 11.00 hores i fins les 14.30 hores hi haurà tallers infantils de nus mariners, mostres, jocs d’identificació de peixos, pintura de dits i phootobost.
A les 12 hores tindrà lloc la inauguració de la Fira des moll i peixos de tardor i, a les 12.15 hores, una ballada a càrrec de la Colla de sa Bodega. A les 13 hores s’inicien les actuacions musicals. La primera serà a càrrec de Yeshe Rider a les 13 hores, actuació de Dr Trapero a les 14.30 hores, i de Lucy Sky and Diamonds a les 16 hores.   

Els restaurants que participen que són: Ca n’Alfredo, Sa nansa, Formentera, Guillemís,  Sa Brisa, Can Pou, Únic, Rincón del Puerto, A son de Mar, Federico Lave, Manolo Mosconi, Can Xarc, Carlota Bonder i es Terral.
Per a facilitar l’arribada dels assistents a la plaça Joan Tur Ramis, es conta amb la col·laboració de l’empresa de l’aparcament des Pratet, que donarà un tiquet gratuït per aparcar el cotxe durant dues hores. El públic també pot arribar al port amb la barca de Talamanca, que connectarà el port d’Eivissa amb la zona de Talamanca amb trajectes gratuïts.
Les persones interessades poden passar per les oficines de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa ubicades a La Curia (Dalt Vila), Parc de la Pau i plaça Julià Verdera (ses Figueretes) i pel departament de Turisme i Comerç, a l’edifici CETIS, i recollir unes polseres identificatives de la Fira des Moll que els permetran viatjar de manera gratuïta amb la barca de Talamanca.
També hi haurà venda de tiquets de menjar i beguda a tres punts distribuïts a l’inici del port (estàtua a del Mariner) i dos més situats a la plaça des Martell.
La regidora de Comerç i Turisme, Gloria Corral, ha volgut agrair la col·laboració de l’Autoritat  Portuària de Balears en l’organització de tots els esdeveniments que es duen a terme per part de l’Ajuntament  d’Eivissa a les instal·lacions portuàries de la ciutat.
En compliment de la Llei de Residus, a la Fira del moll i peixos de la tardor s’utilitzarà vaixella biodegradable.