Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Eli DegibriEl reconegut saxofonista Eli Degibri (Jaffa, 1978) serà el protagonista de la nit internacional del festival Eivissa Jazz en el seu 30è aniversari. Músic, compositori líder de la seva pròpia formació, Degibri actuarà al baluard de Santa Llúcia la nit del dissabte 8 de setembre, on estarà precedit pel conjunt del contrabaixista danès Anders Fjeldsted, guanyador del concurs internacional de Getxo.

Degibri arribarà a Eivissa al front d’un quartet que inclou a Tom Oren (piano), Tamir Shmerling (contrabaix) i Evitar Slivnik (bateria). La prensa especialitzada ha dit del saxofonista israelià que és “un improvisador excepcionalment melòdic amb un gran i atrevit to tenor”, que “té el potencial de ser una força formidable en l’evolució del jazz” o que és “un personatge fascinant que mostra impressionants moments tant com a intèrpret com a compositor”.

Degibri ha gravat i ha actuat en directe intensament des de mitjans de la dècada dels noranta i ha format part del llegendari sextet de Herbie Hancock entre els anys 1999 i 2002. L’abril de 2012 va ser un dels músics convidats a la celebració del primer Dia Internacional del Jazz a l’Assemblea de les Nacions Unides, a Nova York junt amb els millors intèrprets d’arreu del món. Actualment està centrat en les seves pròpies composicions treballant amb músics joves i de gran projecció. A més, prepara un homenatge al mític saxofonista Hank Mobley, concretament a l’obra mestre d’aquest: ‘Soul Station’.

La darrera gravació de Degibri, ‘Cliff Hangin’ va sortir al mercat a finals de 2015 i va rebre una calificació de 5 estrelles per part de la prestigiosa revista
especialitzada Down Beat.

El festival Eivissa Jazz celebra aquest any el seu 30è aniversari amb una edició que anirà del 5 al 9 de setembre en diversos escenaris de la ciutat d’Eivissa, com el carrer Comte de Rosselló, el baluard de Santa Llúcia o el parc Reina Sofia.