Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Exposicions CarloandrésL’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, acompanyat de la consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur, el regidor de Cultura, Pep Tur, i el comissari de l’exposició i fill del pintor Carloandrés, Andreu Carles Lopez, han presentat aquest migdia les dues exposicions del pintor i mestre Carloandrés, que s’inauguraran demà divendres dia 3 d’agost, a partir de les 20 hores, a la sala Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa i a les 20.30 hores a l’Espai Cultural Es Polvorí.

Les exposicions, organitzades per l'Ajuntament d'Eivissa, dins el marc de les Festes de la Terra 2018, compten amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern Balear mitjançant el programa BCulture de l'Institut d'Estudis Baleàrics.
Aquesta exposició itinerarà posteriorment a Mallorca, i al Centre Octubre de Cultura Contemporània de València - d'on era originari l'artista - , dins el programa de col·laboració establert entre el Govern Balear i Acció Cultural del País Valencià.

Les exposicions, organitzades prèviament a la mort del pintor, estan dividides en dos parts, la primera dedicada a una mostra retrospectiva, amb retrats i paisatges realitzats des de l'arribada a Eivissa el 1958, fins a l'exposició retrospectiva que li dedicà el Consell d'Eivissa l'any 2011 a la desapareguda sala del Centre Cultural de S'Alamera; la segona està dedicada a mostrar les pintures executades entre 2011 i l'actualitat.

A les mostres es podran contemplar obres cedides per la família de l’autor, juntament amb obres de col·leccions particulars per part del Bisbat d’Eivissa, la família Ramón i la Casa de les Mares Agustines de Palma, amb un quadre  de cada una de les col·leccions privades.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz,  ha volgut destacar que ‘l’exposició és perfecte per dies com els que gaudim durant les Festes de la Terra. Amb l’obra de Carloandrés podem recordar com era la nostra terra, i sempre ens acompanyarà el seu llegat, tant amb la seva obra com la tasca que va fer en la docència’.

La consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur, ha explicat que ‘aquesta exposició la portarem a Mallorca i al recent recuperat Espai Illes Balears a València, un espai cultural recuperat aquesta legislatura’.

Per la seva banda, el comissari de l’exposició i fill del pintor Carloandrés, Andreu Carles López, ha volgut agrair ‘la Menció Honorífica de l’Ajuntament d’Eivissa, que Carloandrés ja va poder saber que la rebia i va estar molt content, també estava il·lusionat amb l’exposició en la que ell va participar en la selecció de les obres, per tant és una exposició en la que ell hi està present’.

"Carloandrés a Eivissa (1958-2018) obres d’ahir" i "Carloandrés a Eivissa (1958-2018) obres d’ara" tendran els següents horaris:
- Sala Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa.
Del 3 al 30 d’agost. Horari de 9 a 14 hores (de dilluns a divendres) i de 19.30 a 21.30 hores (dimarts i dijous)
- Espai Cultural es Polvorí. Del 3 al 30 d’agost. Horari: de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores (de dimarts a diumenge)