Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Peatonització Vara de ReyLa peatonització del passeig de Vara de Rey ha estat reconeguda a diferents premis d’arquitectura nacional i internacional per la qualitat arquitectònica de l’espai públic aconseguit amb l’obra.

La peatonització del passeig de Vara de Rey ha rebut als darrers mesos diferents reconeixements nacionals i internacionals d’arquitectura. El projecte de peatonització, realitzat per l’estudi d’arquitectura aldayjover, ha estat seleccionat  als prestigiosos premis FAD d’arquitectura en la categoria de Ciutat i Paisatge 2018 per ser exemple de recuperació d’un espai públic i per la qualitat arquitectònica aconseguida.
Aquesta menció ha estat atorgada, com a projecte seleccionat d’entre 392 projectes presentats en la darrera edició dels premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme. De fet, el jurat dels Premis FAD visitaren l’obra abans de seleccionar-la.

D’altra banda, la peatonització de Vara de Rey també ha rebut, el passat mes de juny, una menció especial  al Concurs internacional de disseny City Brand&Tourisme Landscape que ha tingut lloc en el marc de la Trienalle de Milano.  La menció especial ha estat atorgada en la categoria ‘City landscape: redevelopment of urban spaces’.

El projecte, a més, està sent publicat a revistes especialitzades en arquitectura, espai públic i paisatgisme com Diseño de la ciudad. A aquest article destaquen  que amb l’obra de peatonització s’han aconseguit uns  objectius entre els que destaquen el nou model peatonal i d’integració de l’arquitectura històrica de la ciutat d’Eivissa, la recuperació d’un espai públic, la connexió entre el barri de Dalt Vila i les murades amb el port d’Eivissa i el centre de la ciutat
En paral·lel, aldayjover arquitectura y paisaje, despatx autor del projecte, ha estat escollit com a millor empresa en Innovació en el Disseny Urbà en els premis britànics Corporate LiveWire 2018 Architecture Awards; i l’Iñaki Alday, director d’aldayjover, ha estat nombrat rector de la Universitat de Tulane a New Orleans (USA) pels pròxims 5 anys.