Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ibiza Media Maratón1.200 atletes participaran en la sisena edició de Ibiza Media Maratón que tindrà lloc el proper dia 29 d’abril. Es tracta d’una prova que contempla dues versions, 10 i 21 quilòmetres, i que recorrerà els municipis d’Eivissa i Sant Josep de Sa Talaia.

La sisena edició de la prova Ibiza Media Maratón reunirà més de 1. 200 atletes el proper diumenge dia 29 d'abril. La presentació de la prova ha estat a càrrec del regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Eivissa, Agustín Perea; Ana Ribas, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sant Josep; Fernando Gómez, director insular d’Esports i Pepe Verdera, president d'A.D. Half Triathlon.

La prova esportiva té dues versions per tal de complir l’objectiu d’arribar a tot tipus de corredors. Segons les dades de les inscripcions ja hi ha confirmada  la participació de 1.200 atletes de 16 nacionalitats diferents.

La prova de 21 quilòmetres és la més nombrosa enguany, amb un 70% dels inscrits, i la de 10 quilòmetres, compta amb un 30 % del total dels atletes inscrits. Per categories, el 60% són homes i el 40% dones. Pepe Verdera, president A.D. Half Triathlon, ha volgut destacar el fort creixement en la presència de dones que tindrà enguany la prova. També ha remarcat el fet que el 60 % son inscrits espanyols i d’aquests, un 25%  són atletes de les Illes Balears. Del total, un 40% de la participació és forana, sobretot atletes italians.

La sortida de les dues versions es farà des del municipi de Sant Josep de sa Talaia. A les 9.15 del matí, des de sa Caleta, tendrà lloc la sortida dels participants en la versió de 10 quilometres, i a les 9.30 hores, sortiran els participants en la versió de 21 quilòmetres.
L’arribada de les dues versions de la Ibiza Media Maratón, tindrà lloc al passeig marítim de ses Figueretes, on tendran lloc tot un seguit d’activitats d’animació preparades en col·laboració amb la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa.

Les activitats lúdiques i musicals començaran a partir de les 10 del matí i fins a les 20 hores amb música, espectacles i ball pagès.

A més també s’ha preparat una borsa amb material promocional, que es lliurarà a cadascun dels atletes, per tal de donar a conèixer la ciutat d'Eivissa des del punt de vista patrimonial. A més, els familiars i atletes que es desplacin fins a Eivissa podran participar d’altres activitats  per aquest motiu s’han previst distints obsequis que s'aconseguiran visitant cadascun dels espais museïtzats de la ciutat com la Necròpolis, el centre d'interpretació de la Cúria, el Museu d'Art Contemporani i el Museu Puget.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Eivissa, Agustín Perea, ha volgut destacar que ‘des de l’Ajuntament d’Eivissa estem molt orgullosos de tenir a la ciutat una prova esportiva d’aquest nivell que és ja un referent nacional i poder acollir al més d’un milenar de persones que tenen l’oportunitat de participar a una prova que els permetrà conèixer la ciutat patrimonial’

Per la seva banda, el director insular d’Esports, Fernando Gómez, ha dit que amb proves d’aquest nivell s’està donant una autèntica imatge esportiva de l’illa d’Eivissa. La regidora d’Esports de Sant Josep de sa Talaia, Ana Ribas, ha valorat molt positivament el fet de que els dos ajuntaments col·laborin per tal de donar ‘projecció a una prova esportiva que cada vegada és més coneguda i que a més permet donar a conèixer l’Eivissa que tots ens agrada’.
L’organitzador de Ibiza Media Maratón, Pepe Verdera, ha volgut posar en valor i ‘destacar la importància per a l'associació i Eivissa d'organitzar una prova de referència en la difusió dels valors de l'esport com a generadors de salut entre locals i turistes de la illa’.

A la part esportiva, la carrera està homologada per la Real Federación Espanyola de Atletisme (RFEA)  i inclosa al seu calendari nacional de proves en ruta, consolidant-se enguany en la sisena edició.

Entre les atletes femenines favorites en la línia de sortida es comptarà amb la presència de l'atleta extremenya Raquel Gómez, guanyadora en 2017 amb una marca espectacular de 1h14´58’’. Raquel Gómez compta en el seu palmarès amb la medalla de bronze en el campionat d'Espanya de Marató 2017 i 1ª classificada femenina en la carrera behobia- Sant Sebastià 2015. Actualment està immersa en l'objectiu de classificar-se amb la selecció espanyola de marató per a l'Olimpíada de Tòquio 2020.

En la categoria masculina el plat fort estarà servit segurament per atletes com Anass Bourass del Club d’Atletisme Pitiús, guanyador en l'edició 2017 i clàssic en els podis de gairebé totes les proves atlètiques de l’illa i que avui també ha estat a l’acte de presentació de la Ibiza Media Maratón.  
Un altre dels atletes masculins serà Radoune Nour, establert a Catalunya amb unes marques personals de 1h05´17” en mitja marató i 29´27” en 10 km, i vencedor del Campionat de Catalunya 2017 de Mitja Marató entre d’altres èxits.

Així mateix cal destacar la presència de l'atleta eivissenc Adrián Guirado, campió d'Ibiza Media Maratón 2016 i 3er classificat en la passada edició, que està en plena forma per disputar el podi als seus companys.