Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Green WeekL’Ajuntament d’Eivissa participa en la campanya de la Fundació Ecolec per a animar a la ciutadania al reciclatge dels residus d’aparells electrònics i elèctrics.

L’Ajuntament d’Eivissa i el Consell Insular d’Eivissa es sumen a la campanya que, sota el lema “Esta primavera, renuévate y recicla”, la Fundació Ecolec posa en marxa juntament amb 10 comerços de la ciutat per a incentivar el reciclatge de residus d’aparells electrònics i elèctrics.

L’objectiu es que la ciutadania prengui consciencia de la importància del correcte tractament dels anomenats RAEE que queden inservibles i que no s’han de llençar als fems degut a que estan fabricats amb materials perillosos. Amb el reciclatge, aquests materials, com el coure o l’alumini, poden ser reutilitzats per a fabricar nous productes. A més s’evita el dany mediambiental que significa llançar-los als fems. S’ha de tenir en compta que fins a un 70% de de cada un dels aparells es poden transformar en matèries reutilitzables.

La campanya estarà vigent des d’avui fins el dia 24 de març, i a canvi, els usuaris que depositin aquest tipus de residus a alguns dels 10  comerços de la ciutat d’Eivissa, entraran a  participar en el sorteig de tres xecs-regal que es podran fer servir a qualsevol dels comerços que hi participen. A més, i com a novetat, per cada quilo de material de residu recollit, la Fundació  Ecolec plantarà un arbre d’espècie autòctona al Parc Nacional de Doñana, una de les zona afectades pels incendis forestals.

Per a participar-hi, els usuaris s’han de fer una foto o vídeo lliurant el residu al contenidor que es trobaran als comerços i s’ha de compartir en xarxes amb el hastag #GreenWeek18, indicant la ciutat des de la que es participa, Sevilla, Málaga, Córdoba, Granada, León o Eivissa.

A la ciutat d’Eivissa hi participen els comerços: Centro eléctrico Balear, al carrer de Cas Raspallar, Fita Ibicentro a l’Avinguda Sant Joan de Labritja; Eléctrica Can Serra al carrer Madrid 49, Expert C´an Reiet al carrer Catalunya 1; Euronics Sonyvision, al carrer Extremadura,8; Milar Ibiza al carrer Extremadura,21; Milar Electro 45 a Avinguda d’Isidor Macabich 45; Bappa Electronics a Avinguda d’Isidor Macabich 66; Confort Ibiza a Avinguda Sant Josep de sa Talaia 18 i Tubagua a Avinguda de Sant Jordi 10.


A la ciutat d’Eivissa durant el 2017 s’han recollit un total de 213 tones de residus d’aparells electrònics i elèctrics que s’han dipositat al carrer, la majoria d’ells sense que s’hagi sol·licitat prèviament el servei de recollida gratuïta porta a porta que ofereix l’Ajuntament d’Eivissa. Aquest material ha hagut de ser tractat posteriorment per tal d’evitar que tots aquests residus acabessin a l’abocador.

Aprofitem per recordar, que independentment d’aquesta campanya, l’Ajuntament d’Eivissa té a la disposició de la ciutadania durant tot l’any un telèfon gratuït de recollida de residus porta a porta, és el 900 200 218

A més, la deixalleria mòbil de la Mancomunitat de Serveis Públics Insulars recull els residus perillosos al municipi s i es pot localitzar durant 4 dies a la setmana  a diferents barris de la ciutat.

El servei al municipi d'Eivissa estarà, a partir d'aquest mes, a les següents ubicacions:
- Dimarts: Plaça d'Antoni Albert i Nieto (de 15.00 a 19.00)
- Dimecres: C/ Jondal junt a l'escola de Can Cantó (de 15.00 a 19.00)
- Dijous al parc de la Pau ( de 15.00 a 19.00)
- Dissabte al pàrquing de Cas Dominguets ( de 9.00 a 13.00)