Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ben ClarkL’escriptor del mes de març a la Biblioteca de Can Ventosa és Ben Clark, Premi Loewe de poesia 2017, amb motiu de la celebració del mes de la Poesia.

BIOGRAFIA

Ben Clark va néixer a Eivissa l’any 1984. Va estudiar filologia anglesa a Salamanca. Ha estat bibliotecari, locutor de ràdio, coordinador a Salamanca de l’espai de poesia experimental Sala Marte Poesía, presentador i monologuista.

Com a poeta ha publicat els llibres "Secrets d'una Sargantana", editat a Eivissa l’any 2001, "Los hijos de los hijos de la ira", editat per Hiperión en 2006 (i en 2017 per l’Editorial Delirio), "Cabotaje", en 2008 per l’Editorial Delirio, "Memoría" en 2009 per l’Editorial Huacanamo, "La mezcla confusa" editat per l’Ajuntament de San Sebastián de los Reyes en 2011, "Basura" en 2011 per l’Editorial Delirio, "La Fiera" (i la seua traducció al català "La Fera") en 2014 editat por Sloper, "Los últimos perros de Shackleton", editat a Mèxic per Literal en 2013 (i a Palma de Mallorca per Sloper en 2016). La seua obra apareix en diverses antologies de poesia recent. Projecte Mut ha posat música als seus poemes als treballs "10 anys i bons" i "Col·lecció de satèl·lits".

Entre 2002 i 2012 va mantenir una columna setmanal en català al suplement Mola del Diario de Ibiza i ha col·laborat amb entrevistes i articles per a altres mitjans com El Mundo, La Vanguardia o El País, així com a altres revistes literàries.

Ha estat becari de creació literària a la Fundación Antonio Gala (2004-2005); en The Hawthornden Castle International Retreat for Writers, (Escòcia); en The Château de Lavigny International Writers’ Residence (Suïssa) i a la Fundación Valparaíso.

Ha rebut diversos premis literaris entre els quals destaquen el Premi Art Jove de Balears de 2005, el Premio Hiperión 2006 ex aequo amb David Leo García, el VII Premio Nacional de Poesía Joven Félix Grande, el IV Premio de Poesía Joven RNE per un llibre escrit amb el poeta Andrés Catalán, el premi Ciutat de Palma de Poesia 2014, el Premio Ojo Crítico de Poesía de RNE 2014 i el XXX Premio Internacional de Poesía Fundación Loewe 2017 per al seu llibre "La policía celeste".

Com a traductor ha traduït als poetes Anne Sexton (els seus poemes d’amor per a l’Editorial Linteo en 2009) Stephen Dunn i Edward Thomas, i al narrador nord-americà George Saunders.

Manté un blog dedicat a la poesia:
www.delversoyloadverso.blogspot.com.

Enllaç a:
· Guia de lectura Ben Clark