Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dia de la DonaCinema, teatre, música i esport omplin el programa d’actes que organitza l’Ajuntament d’Eivissa amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Un programa que pretén contribuir a conscienciar i lluitar per la igualtat plena.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Boned, acompanyada del gestor cultural, Carles Fabregat, ha presentat avui el programa d’actes que organitza l’Ajuntament d’Eivissa amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona i que es perllongarà al llarg de 10 dies.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Boned, ha dit que cada vegada hi ha més moviments i més veus denunciant que la igualtat entre homes i dones no només no és encara real sinó que no es dona en pràcticament cap àmbit. En aquest sentit, la regidora ha afirmat que “aquest 2018 és probablement l'any en que més fort i més lluny estan arribant les denúncies sobre aquests desequilibris, molt especialment en l'àmbit laboral, on les dades sobre bretxa salarial, sostres de vidre i altres discriminacions són realment preocupant s i amb aquest esperit crític, reivindicatiu i profundament feminista, enguany hem dissenyat un programa d'activitats que vol precisament contribuir a conscienciar i a lluitar per la igualtat plena”.

L’inici del programa d’activitats comença aquest diumenge dia 4 amb l'actuació de Patricia Sornosa amb el monòleg "Género fresco". L'actriu i dramaturga té un discurs feminista molt reivindicatiu i provocador. Serà una única actuació, a Can Ventosa a les 18 hores, amb entrada gratuïta.

Les activitats continuaran al llarg de la setmana de 5 de març a altres espais com la biblioteca i els centres educatius.
A la biblioteca de Can Ventosa es posarà a disposició, des de la Regidoria d'Igualtat, tota una col·lecció de llibres de temàtica feminista per tal que estiguin a l'abast de tot el públic durant tota la setmana. Es tracta d'una part del fons de llibres que està adquirint la regidoria per ubicar-los posteriorment al Casal de la Igualtat, però que durant aquests dies estaran en dipòsit a la Biblioteca per a que tothom els pugui gaudir.

També el dilluns 5 arranca una activitat que està reben una molt bona resposta, que és el taller per aprendre a mirar i detectar el sexisme a la publicitat  ‘Aprendre a mirar’, que impartirà la periodista i publicista Laura Ferrer a diferents centres d’educació secundària.
Actualment ja hi ha 16 grups inscrits i s’han rebut peticions inclús de centres de primària, de fora de la ciutat i de l'illa de Formentera. Degut a l’èxit obtingut, s’ha decidit organitzar també una sessió per a tots els públics i serà el dimecres dia 7 de març, a la llibreria Sa Cultural.

El dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, entenent que el protagonisme és per a les dones i col·lectius que recolzen la vaga o organitzen la concentració i lectura a Vara de Rey, des de l’Ajuntament d’Eivissa s’ha  programat una batukada a càrrec del grup feminista Aiyé a les portes de l'Ajuntament, davant de l’edifici CETIS precisament per fer un acte distintiu a la porta de la institució.

El divendres 9 i dissabte 10 de març serà el torn per la música amb dos concerts a la sala capitular de l’Ajuntament d’Eivissa. El divendres serà el torn pel concert de "Dones intèrprets d’Eivissa", amb la presència de les soprano: Lucía Herranz, Ana Molero, Marí Rodríguez i Irantzu Bartolomé; la violinista, Rocío Herranz i la pianista, Clara Costa. I el dissabte el Duo Bis@Bis, format per la violinista Laura Bonet, i el pianista, Miguel San Miguel, oferirà el concert de "Dones compositores", interpretant un repertori de música composada per dones. 

La programació musical s’ha realitzat amb la col·laboració del Patronat de Música, on en una primera sessió totes les peces seran interpretades per dones i, en la segona sessió, on tota la música que es sentirà estarà composada per dones.
"És evident que les dones han estat oblidades o més bé amagades a molts d'àmbits de la vida pública durant segles, i aquesta és una petita contribució, a donar visibilitat a les dones a l'àmbit musical", ha afirmat la regidora d’Igualtat, Carmen Boned. Ambdós concerts seran a les 20 hores i l’Ajuntament d’Eivissa habilitarà un servei d’autobús gratuït per pujar a Dalt Vila de les 19.15h a les 20h des del carrer Comte Rosselló, a l’alçada de l’Hotel Montesol.

El programa inclou també, el diumenge 11 de març, la tradicional Cursa de la Dona organitzada per l’Ajuntament d’Eivissa, l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i el Consell d’Eivissa, amb la col·laboració del Club d’Atletisme Pitiús.
La sortida serà a les 10.30 hores a Platja d’en Bossa amb arribada a la platja de ses Figueretes, a la plaça Julià Verdera, on hi haurà animació des de les 10.30 hores amb la batucada feminista, Aiyé, una dance class a càrrec de "Ibiza en Forma" i concert del grup Wind Rose. En aquest espai també hi haurà una barra solidària a benefici d’ADDIF.
Les inscripcions per la cursa es poden realitzar fins al dia 9 de març a www.elitechip.net. La recaptació de les inscripcions serà donada íntegrament a la Fundación Vicente Ferrer, al programa Mujeres, una línia de feina que busca específicament empoderar i ajudar les dones de l'Índia a sortir de la pobresa i garantir-se una vida independent.

El programa d’activitats clourà amb la inauguració del cicle "La mirada feminista. El cine com a mirall", que coordinarà el gestor cultural Carles Fabregat i que es té la intenció que es desenvolupi durant tot l'any per que la reflexió sobre la necessitat del feminisme i la igualtat sigui constant, no només qüestió de dates senyalades al calendari.

El dimarts 13 a les 19.30h a l’Espai Cultural Can Ventosa, es projectarà la primera pel·lícula Mustang, un cop projectada hi haurà una xerrada oberta anomenada "Vivir como resistència. La mujer bajo los regímenes islámicos", conduïda per Martha Zein, narradora, escriptora i experta en estratègies narratives, literàries i audiovisuals. Tracta de a històrica de cinc germanes òrfenes, d’edats compreses entre els 12 i els 16 anys, i el confinament a que es veuran sotmeses, a l’espera del seu destí com a futures esposes. Martha Zein, com a cineasta s’ha especialitzat en documentals d’investigació. Vuit dels assajos que ha publicat estan relacionats amb la situació de les dones a l’islam.

Enllaç a:
· Programa d'actes Dia Internacional de la Dona