Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Apredre a mirarL’Ajuntament d’Eivissa ofereix un taller per a aprendre a detectar el sexisme en la publicitat destinat a l’alumnat d’educació secundària i batxillerat del municipi. L’objectiu és conscienciar i promoure l’anàlisi critica de la publicitat entre la joventut.

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa, en el marc del programa d’activitats del Dia Internacional de la Dona, ha ofert el taller ‘Aprendre a mirar. Sexisme a la publicitat’ a tots els centres del municipi d’educació secundària i batxillerat amb l’objectiu de posar al seu abast una activitat que busca promoure l’anàlisi crítica i amb perspectiva de gènere de la publicitat que ens envolta.
El taller serà impartit per Laura Ferrer Arambarri, llicenciada en Periodisme i Publicitat, i tendrà lloc durant la setmana del 5 a l’11 de març a demanda dels centres escolars, estan ja obert el període d’inscripció per als centres interessats.

El debat i les xerrades amb l’alumnat serviran per analitzar què és i per a què serveix la publicitat, si podem evitar l’impacte de la publicitat a la televisió, els mitjans de comunicació o les xarxes socials, i avaluar, des d’una vessant crítica, la publicitat encoberta que en aquests moments consumeix la joventut a través, per exemple, dels youtubers, instagramers o influencers.

El taller és fonamentalment pràctic i durant els 50 minuts que té de duració es mostraran imatges i s’analitzaran anuncis en diferents formats (tant actuals com antics) en els que es presentaran diferents exemples relacionats amb els estereotips de gènere, l’abús sexual, la sexualitat femenina en mans de l’home, la dona objecte, la hipersexualització de la infància o la utilització del sexe femení per fer més atractiu un article, entre d’altres.
També es tractarà la publicitat sexista a l’illa d’Eivissa amb exemples concrets que la joventut pot trobar al seu voltant.

La part final del taller consistirà en un debat amb l’alumnat. En aquesta part es demanarà la seva opinió i coneixement sobre la publicitat en la actualitat i es donaran ferramentes per tal que els joves coneguin quines són les institucions on es poden presentar les denúncies davant una situació de publicitat sexista.

També se’ls donarà la possibilitat d’aprendre habilitats personals per tal de fer servir les xarxes per debatre situacions d’aquest tipus, com utilitzar l’humor com a denúncia amb casos pràctics i se’ls demanarà les seves propostes per tal de fer una anàlisi critica de la publicitat sexista.

Els centres educatius que estiguin interessats en facilitar la realització del taller de sexisme en la publicitat al seu alumnat es poden posar en contacte amb la Regidoria d’Igualtat i Participació Ciutadana a través del correu electrònic participacióAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i a través del telèfon 971397600 ext.24242. 

Enllaç a:
· Informació del Taller en pdf