Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

BibliomaletaEs tracta d’una selecció de llibres, jocs educatius i material per al professorat  per a treballar amb els infants les emocions i sentiments.

L’Ajuntament d’Eivissa, dins de l'oferta educativa per a aquest curs escolar, ha preparat una nova temàtica per a la bibliomaleta, aquesta vegada sobre les emocions i els sentiments.
La bibliomaleta conté una selecció de llibres i contes que poden ajudar als infants a reconèixer i saber expressar les emocions i els sentiments, així com material per al professorat, un joc educatiu i tres peluixos amb els quals els infants podran experimentar a través de la diversió.

L'alegria, la tristesa, la por, la vergonya o la ràbia són alguns dels temes que es tracten en els contes, a través de títols com El monstre de colors d'Anna Llenas, la col·lecció Qué sientes? de Violeta Monreal o Les emocions d'en Pol de Liesbet Slegers, un llibre amb rimes, solapes i jocs de descoberta, entre d'altres. Alguns del llibres seleccionats estan escrits en lletra de pal dirigits especialment als primers lectors, d'altres al final de cada història contenen una guia adreçada a familiars i educadors que poden ajudar a identificar i gestionar positivament cada emoció, o també els que contenen activitats per treballar la intel·ligència emocional.

El col·legis poden sol·licitar en qualitat de préstec per a treballar a les aules la bibliomaleta per un espai de tres setmanes. La iniciativa pretén apropar el fons de la biblioteca a tots els centres educatius així com facilitar recursos per tal de treballar aquest tema en qüestió i fomentar els llibres i la lectura.
De moment són cinc els centres escolars que ja han reservat la bibliomaleta per al seu alumnat d'infantil i primària. Els infants dels col·legis de Can Misses i Mestral ja han treballat amb la Bibliomaleta i ara ho faran els col·legis Poeta Villangómez i cas Serres.