Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Agenda CulturalTeatre, música i cinema omplen la programació del centre cultural de Can Ventosa del primer trimestre de l’any. La programació agruparà diverses arts escèniques on el teatre, la música i el cinema seran els tres eixos principals sobre els que girarà la oferta cultural d’aquest centre.

El divendres 12, una de les gran figures musicals dels nostre país, Javier Vargas, oferirà un concert a les nou de la nit en el que presentarà part dels seus treballs més recents junt a la seva Blues Band. I només un dia després, dissabte, serà el torn del teatre amb la peça ‘Dos+Dos’, interpretada per Daniel Guzmán, Mirin Ibarguren, María Castro i Álex Barahona. Es tracta d’una comèdia dirigida per David Serrano i Maite Pérez i escrita per Daniel Cúparo i Maite Pérez. Música i comèdia per començar l’any amb ritme i amb un somriure.

Aquesta serà l’arrencada d’una programació que s’ha volgut variada i destinada a tot tipus de públic i que a nivell teatral inclourà ‘Abans que arribi l’alemany’, muntatge inclòs al programa TalentIB i que aterrarà a la sala petita el dia 20 d’aquest mes. Es tracta d’una reflexió sobre l’Alzheimer interpretada per Muntsa Alcanyís i Pedro Mas i dirigida per Joan Fullana. ‘Una noche en casa del abuelo. El cuento gay jamás contado’, d’Acrobati-k Espectáculos (dissabte 3 i diumenge 4 de febrer i el dia 2 funcions específiques per a escolars), és per la seva banda un muntatge que busca aprofundir en diversos temes com la identitat sexual o l’assetjament escolar.

També en febrer, el dia 10, arribarà a Can Ventosa ‘El cíclope y otras rarezas de amor’, escrita i dirigida per Ignasi Vidal amb Manuel Baqueiro, Daniel Freire, Eva Isanta, Sara Rivero i Celia Vioque amb l’amor i diverses reflexions al seu voltant con a fil argumental. El segon mes de l’any tancarà la seva oferta teatral amb ‘La dulce Ingeborg. El crimen de las marionetas’, obra molt relacionada amb Eivissa ja que ens conta la història d’un crim que va quedar sense resoldre. De la ma de TalentIB la peça es representarà el dissabte 24 gràcies a la direcció i la interpretació d’Andrea Cruz.

Març serà un mes fonamentalment teatral amb quatre propostes ben diferenciades. En primer lloc, ‘Tristana’, de Benito Pérez Galdós, protagonitzada per Olivia Molina i dirigida per Alberto Castrillo-Ferrer (dissabte dia 3). Els dies 9, 10 i 11 arribarà el torn de Yukio Mishima i la seva obra Madame de Sade, dirigida per Antonio Cantos i interpretada per Javier Amann, Javier Banyes, Mónica Caballero, Carmen Carro, Dani Paz i Raquel Quintana. La comèdia tornarà a Can Ventosa els dies 16, 17 i 18 amb ‘¡Vaya lío de función!’, sota la direcció de Guadalupe Cañestro. El trimestre teatral es tancarà el dissabte 24 amb una altra producció inclosa al programa TalentIB. Es tracta de ‘Només quan plou’, on es recupera la memòria d’Aurora Picornell, activista política que fou assassinada a Porreres durant la Guerra Civil. L’obra ha estat dirigida per Fran Arráez i interpretada per Laura Pons, Joan Bibiloni, Aina de Cos i Carme Serra.

La Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa oferirà dos concerts aquest trimestre a Can Ventosa. El primer serà el Concert de Solistes, dirigit per Damián Boluda el dissabte 20 de gener a les 19 hores. El segon, el tradicional concert de Carnestoltes, es podrà gaudir el diumenge 11 de febrer també a les 19,00 hores, en aquest cas sota la direcció d’Adolfo Villalonga. Per altra banda, dins el programa Viu la Cultura, de la Conselleria de Cultura del Govern balear, es celebrarà el concert didàctic ‘Olives per somiar’ en funcions matinals per a escolars el dijous 15 de febrer. Finalment, la oferta musical finalitzarà amb les audicions de primavera del Patronat Municipal de Música el divendres 23 de març a partir de les sis de la tarda.

El món de la dansa estarà representat pel muntatge ‘La casa de Bernarda Alba’ a càrrec de la companyia de Mª Teresa Rojas el dissabte 17 de febrer a les 21,00 hores i per ‘Arabesco’, el 25 de març amb la companyia de Nur Banu.

El centre cultural acollirà igualment la segona edició del festival de cinema Ibizacinefest, una iniciativa que creix respecte a l’any passat i que oferirà projeccions del dia 24 al dia 28 de gener a partir de les cinc de la tarda. La oferta cinematogràfica continuarà amb el cicle ‘La nit de...’, organitzada per la Associació Les Matinées du Soleil i que es centrarà en les figures d’Adrián Cardona (16 de gener), Marco Torres Walker (20 de febrer) i Alexander (20 de març). A aquesta oferta hi ha que afegir les projeccions del documental ‘Aixa. Es darrer mestre d’Eivissa’, dirigit per Xavi Herrero (18 de gener) i la projecció participativa de ‘Dirty Dancing’ organitzada per Eivissa Broadway (24 de febrer).

L’agenda cultural de Can Ventosa  també inclou el programa “La tarda del conte”, dirigit a infants fins als 12 anys, que tindrà lloc, a les 19 hores, els dies 19 de gener, 9 i 23 de febrer, 9 i 23 de març  a la Biblioteca  Municipal, amb contacontes a càrrec de Encarna de las Heras, David y Monma, Neus Montero i Jimena.

Enllaç a:
· Programació Cultural primer trimestre 2018