Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Laberintos líricosL’obra "Laberintos Líricos" del col·lectiu Boa Mistura tanca a Eivissa el recorregut per les 15 ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya. Laberintos Líricos es podrà visitar al baluard de Sant Pere des d’aquest dijous fins el diumenge dia 15 d’octubre.

L’Alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz i el regidor de Cultura, Pep Tur acompanyats dels responsables del col·lectiu artístic Boa Mistura, han presentat la instal·lació  Laberintos Líricos que es podrà visitar fins el proper diumenge dia 15 d’octubre al baluard de Sant Pere.

Per a l’alcalde d’Eivissa “ el recorregut de l’obra per totes les ciutats patrimoni conclou a Eivissa i per és un vertader plaer haver comptat amb la participació de Boa Mistura que, a través de l’art i la poesia, ha creat una obra que ens uneix a un espai tant emblemàtic per a la ciutat com es el recinte emmurallat d’Eivissa”.

Per a Pablo Garcia Mena, membre del col·lectiu  Boa Mistura,  “els propòsits de l’obra son diversos. Per una banda proposar dos jocs, un per infants amb la pròpia instal·lació del  laberint  i per altra, un joc dirigit a les  les persones adultes, el joc de llegir els poemes”.

Amb aquesta obra s’obri una porta a la reflexió. Llegint el poema sencer composat pels versos que s’han utilitzat a cada una de les ciutats i obrir un fil de reflexions sobre les ciutats patrimoni i quin paper tenen els ciutadans en elles

A Eivissa, a través dels 15 prismes que conformen la instal·lació, i que representen a les 15 ciutats patrimoni, es presenta una obra única i diferent a les creades anteriorment.
L’obra canvia i s’adapta a cada una de les ciutats ja que els artistes utilitzen versos i poemes d’autors locals. En el cas d’Eivissa, a les peces que conformen aquesta instal·lació es pot llegir el vers és “Flueix vers mi de nou. Presència”  del poema anomenat “Presència” de Marià Villangómez . Laberintos Líricos ha pogut ser visitada a carrers, places  i espais dins de cada una de les ciutats Patrimoni de la Humanitat. Aquesta obra crea un diàleg amb el passat i el present, utilitzant el pensament i les paraules de Marià Villangómez. I precisament aquesta conversació és la que, a partir d’ara, uneix encara més a  les 15 ciutats patrimoni: Cáceres, Toledo, Cuenca, Segovia, Ávila, Santiago de Compostela, Salamanca, Mérida, Córdoba, Baeza, Úbeda, san Cristóbal de la Laguna, Tarragona i Eivissa.

El recorregut de Laberintos Líricos va començar al mes de setembre de l’any 2016 a Cáceres i acaba el proper 15 d’octubre a Eivissa.

Boa Mistura es un equip d’artistes multidisciplinar nascut a Madrid a l’any 2001, amb arrels  en el grafit, que tenen com a objectiu, transformar els carrers i crear un vincle entre les persones. El seu treball es desenvolupa principalment a l'espai públic i han realitzat projectes a Sud-àfrica, Brasil, Mèxic, EE.UU, UK, Geòrgia, Algèria, Noruega, Regne Unit, Sèrbia o Panamà. Els seus membres fundadors (Javier Serrano, Juan Jaume, Rubén Martín, Pablo Purón i Pablo Ferreiro)  es van conèixer als 15 anys pintant les parets del seu barri. Són amics des de llavors.
Des de fa un parell d'anys, la família ha crescut amb Pablo G.Mena, Àngela Amer, Dani De Julio, Diego Vicente i Luis Septiéna formen part del dia a dia.

La instal·lació a Eivissa es podrà visitar des de dijous dia 12 d’octubre fins diumenge dia 15 d’octubre, de 10 del matí a 8 de la tarda, al baluard de Sant Pere.