Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Can BotinoL’Ajuntament d’Eivissa sanciona amb 8.775 euros a una empresa de venda i lloguer de vehicles pel tancament d’un solar en sòl rústic on exercia l’activitat. L’empresa ha de restablir la realitat física alterada en un termini de 15 dies. En paral·lel, es tramita un expedient d’infracció urbanística.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat aquesta setmana la sanció de 8.775 euros a una empresa de venda i lloguer de vehicles que havia realitzat un tancament il·legal a un solar qualificat com sòl rústic a la zona del segon cinturó de ronda. Aquesta empresa no només havia fet aquest tancament, sinó que també havia instal·lat una caseta prefabricada a més de tanques publicitàries de l’empresa.

Desprès de varies inspeccions, la regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Eivissa va iniciar un expedient sancionador que finalment ha desembocat en aquesta proposta de sanció i l’ordre a l’empresa infractora de restablir la realitat física alterada amb la demolició total del tancament de la parcel·la. Aquesta desinstal·lació haurà de ser executada dins del termini de 15 dies.
En cas d’incompliment de les ordres de reposició al seu estat original dels terrenys, l’Ajuntament adverteix a l’infractor que es poden interposar fins a 12 multes coercitives, amb una periodicitat mínima d’un mes, i per una quantia, en cada ocasió, de com a mínin 600 euros. En el cas de que l’empresa no dugui a terme la demolició de la tanca perimetral, l’Ajuntament ho podrà executar de forma subsidiària a costa de l’empresa, execució que es produiria una vegada transcorregut el termini derivat de la dotzena multa coercitiva.
En paral·lel, l’Ajuntament d’Eivissa ha obert un expedient sancionador per infracció urbanística per exercir l’activitat de venda i lloguer de cotxes a un solar qualificat com a sol rústic. Aquest expedient segueix actualment el seu curs i podria derivar en una altra sanció encara per determinar.