Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Expos Vicent Ferrer Guasch“Els blancs” i “Sa Penya”, dues exposicions simultànies que reten un homenatge al pintor Vicent Ferrer Guasch en commemoració del centenari del seu naixement.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, la consellera de Cultura i Esports del Govern  de les Illes Balears, Fanny Tur, el comissari de les exposicions, Antoni Torres Martorell i representants de la família del pintor, han presentat aquest mati les dues exposicions  que es podran veure a partir de demà dia 3 d’agost a les sales de l’antic Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa i a la sala des Polvorí a Dalt Vila.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, ha destacat l’estima que tenia el pintor Vicent Ferrer Guasch per la ciutat. Una estima que va quedar reflectida a les seves obres. “Gràcies a elles, podem conèixer escenes quotidianes d’un dels barris més emblemàtics d’Eivissa, Sa Penya i gaudir dels blancs i la senzillesa en les seves darrers obres . El regidor ha afirmat que “no hi ha millor manera de retre un homenatge a una persona tant propera a la ciutat- va rebre la Medalla d’Or de la Ciutat d’Eivissa a l’any 2006- que fer-ho amb dues exposicions en el marc de les Festes de la Terra”.

Les exposicions “Els blancs” i “Sa Penya”  tracten dues temàtiques pròpies en la obra de Ferrer Guasch. Per una banda els blancs, en l’exposició composada per 18 obres a la sala de l’antic Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa, i per altre, el barri de Sa Penya, a l’exposició a la sala des Polvorí, on queden exposades unes 30 obres.

La conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, ha patrocinat el catàleg i el comissariat de les dues exposicions. La consellera Fanny Tur, ha destacat la figura de Vicent Ferrer Guasch “com a un ambaixador cultural d’Eivissa i, per aquest motiu, la seva obra ha de ser també coneguda i apreciada a la resta de les illes”.
En aquest sentit, Fanny Tur ha anunciat que, a través del l’Institut d’Estudis Baleàrics i del gestor cultural  Andreu Carles López Seguí, s’ha encarregat l’inventariat de tota l’obra del pintor Ferrer Guasch. També ha avançat que la conselleria preveu traslladar aquestes dues exposicions a la resta de les illes per fomentar la relació cultural i donar a conèixer l’obra de Vicent Ferrer.

Expos Vicent Ferrer GuaschPer la seva banda, el comissari de l’exposició Antoni Torres Martorell, ha destacat que l’exposició “Els blancs”, ubicada a la sala de l’antic Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa, reflexa  l’obra d’un període de 30 anys del pintor. De fet es poden veure obres des de els anys 70 al 2000 i són la culminació de la feina en la recerca de la senzillesa i de la capacitat de síntesi del pintor.
A l’exposició des Polvorí, “Sa Penya” s’han instal·lat les obres dedicades al barri. Es tracta de una trentena d’obres amb més color, detalls i figures humanes. Aquesta exposició inclou una obra inèdita de l’any 1964, propietat de l’Ajuntament de Palma, que va rebre un premi atorgat pel Cercle de Belles Arts. Aquest premi marcà l’inici de la carrera del pintor Vicent Ferrer Guasch.

Les dues exposicions, que es podran veure fins el dia 30 d’agost, estan composades per unes cinquanta obres distribuïdes en les dues sales i són procedents de fons públics de l’Ajuntament d’Eivissa, l’Ajuntament de Palma, de col·leccions privades i obres cedides per la família.
La família ha agraït aquest homenatge amb motiu del centenari del naixement del pintor Vicent Ferrer Guasch i la participació de totes les institucions.

Aquest dijous dia 3 d’agost a les 20.00 hores tindrà lloc l’acte d’inauguració de l’exposició “Els Blancs” a la sala de l’Antic Refectori de l’Ajuntament d’Eivissa amb la presència de l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz i el regidor de Cultura, Pep Tur a més del comissari de l’exposició i els familiars del pintor. A les 20.30 hores s’inaugurarà l’exposició “Sa Penya” a Es Polvorí, sala gestionada per la Fundació Baleària.