Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Bans de PedraAquest matí han començat les feines de rehabilitació dels bancs de pedra del passeig de Vara de Rey, datats de l’any 1904.
Les feines de rehabilitació consisteixen en la recuperació de les parts més danyades dels bancs pel pas del temps, que es concentren en les cantonades dels bancs.  
Suministros Ibiza és l’empresa que, de forma gratuïta per a l’Ajuntament d’Eivissa, duu a terme la rehabilitació.

El procés de rehabilitació consisteix en la realització d’empelts, amb la mateixa tipologia de pedra dels bancs, anomenada Pedra d’Eivissa, a les zones on s’ha perdut. Pedra d’Eivissa es un tipus de pedra calcària, extreta d’una pedrera local i és el mateix material que s’emprà en la construcció dels bancs de Vara de Rey i també la que s’ha utilitzat a diferents obres de rehabilitació de carrers de Dalt Vila.

Posteriorment es farà un treball de llaurat suau de la pedra, anomenat buixardat, i d’envelliment dels trossos de pedra empeltats per donar uniformitat al banc. En aquests moments l’empresa ha començat la rehabilitació dels primers cinc bancs, del total de 20 que hi ha a tot el passeig de Vara de Rey. El temps aproximat de les feines de recuperació dels bancs serà d’unes tres setmanes.
Pel que fa a la recuperació de la forja dels bancs, que es preveu iniciar durant les pròximes setmanes, comportarà la reposició de peces inexistents, com algun reposabraç i l’arranjament de les zones de forja que es troben en mal estat. Posteriorment s’aplicarà un tractament específic de protecció de la forja.