Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Jornada Diversitat CulturalL’Ajuntament d’Eivissa organitza una Jornada de la Diversitat Cultural, amb la sociòloga i investigadora Amaia Izaola, adreçada a professionals dels àmbits del sector de la immigració i la comunicació.

La regidoria de Benestar Social, Cooperació al Desenvolupament i Nova Ciutadania ha organitzat la jornada que es durà a terme el divendres 19 de maig. Al matí la jornada serà destinada a professionals, i es realitzarà a l’edifici CETIS de 9 h a 14 h, sota el títol "Estratègies per combatre els rumors. Transformar discursos per prevenir la discriminació". A la tarda a partir de les 20.30 h, a la Biblioteca de Can Ventosa, la professora de la Universitat del País Basc, durà a terme la conferència "L’espai local: lloc de trobada i noves oportunitats a la ciutat mestissada".

La jornada matinal serà una formació destinada a professionals i entitats que fan feina amb població immigrant, minories ètniques i risc d’exclusió social, així com professionals de l’àmbit de la comunicació en temes socials i d’actualitat. Aquesta formació treballarà des del missatge, per canviar discursos preestablerts i rompre amb els prejudicis, tractarà la generalització dels prejudicis de les minories ètniques i es treballarà com no generalitzar situacions que són puntals i s’acaba englobant a tot el grup.
Els interessats hauran de realitzar la seva inscripció a la U.T.S. Ponent, al carrer Formentera, 11.

Per el que fa a la jornada de la tarda, serà una xerrada on s’explicarà el mapa social de les ciutats i està oberta a tothom. Després de l’arribada de molta immigració els anys passats, actualment les ciutats es trobem amb realitats socials assentades en les que aquesta immigració, a dia d’avui, viuen les mateixes problemàtiques que la resta de ciutadans.

La jornada de feina amb l’experta Amaia Izaola té com a objectiu donar la possibilitat, a entitats i professionals que treballen en el sector, de valorar el seu tractament i missatges tenint en compta la nova realitat social que ha implicat el fenomen de la immigració.
Amaia Izaola és professora a la Universitat del País Basc, i forma part del grup d’investigació CIVERSITY, aquest grup realitza estudis i propostes en matèria de ciutadania, espai social, mapes socials i diversitat. Es tracta d’un equip multidisciplinar que treballa per a diferents institucions públiques per realitzar plans d’acció en matèria d’immigració i diversitat.

·Enllaç a:
· Fitxa d'inscripció a la Jornada
· Programa de la Jornada