Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Campanya residusL’Ajuntament d’Eivissa porta a terme una campanya de conscienciació de residus amb els comerços del municipi. 71 comerços han manifestat interès en adherir-se a la recollida porta a porta de paper i cartró gràcies a la campanya.

L’Ajuntament d’Eivissa, des de la Regidoria de Medi Ambient, ha posat en marxa una campanya de conscienciació de bones pràctiques en matèria de residus als comerços del municipi. La campanya es va iniciar el passat 14 de desembre i continuarà fins a finals de gener.

Aquesta campanya ha comptat amb una educadora ambiental que ha visitat els comerços de la ciutat d’Eivissa per tal d’informar de com fer un bon ús dels residus per part dels comerços. L’aspecte clau ha estat fer difusió sobre la recollida de paper i cartró, ja que els comerços tenen prohibit dipositar-los dins els contenidors pel volum que generen, i s’ha informat del servei de recollida porta a porta destinat a aquest paper i cartró generat pels comerços.

Dels 256 comerços visitats fins ara, 59 han afirmat que ja feien ús d’aquest servei que s’ofereix als comerciants de forma gratuïta i 71 han manifestat la seva voluntat d’utilitzar-lo ja sigui de forma permanent o en moments en que tinguin molt de paper i cartró. La resta de comerços han afirmat no necessitar aquest servei per no utilitzar cartró ni paper. L’empresa Valoriza ha afirmat que a partir d’aquesta campanya han rebut telefonades de comerços per utilitzar el servei.

A tots els comerços se’ls hi ha entregat un fulletó informatiu del tractament adequat per a cada residu.
 
L’Ajuntament d’Eivissa també va dur a terme a través de la Policia Local una campanya preventiva abans del Nadal de conscienciació als comerços sobre el plàstic retràctil. S’havia detectat que alguns comerços llençaven aquest plàstic als contenidors de paper però després de la campanya no hi ha tornat a haver males pràctiques d’aquest tipus.   

Enllaç a:
· Circular sobre els residus de comerços
· Flyer informatiu de Valoriza