Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Agenda CulturalUnax Ugalde i Silvia Marsó entre les figures que actuaran a Can Ventosa properament dins d’una oferta molt variada amb companyies locals, autonòmiques i d’àmbit nacional.

Teatre, música i cinema són els tres angles sobre els que es configura la programació cultural de l’Ajuntament d’Eivissa per al primer trimestre de 2017, centralitzada principalment a l’espai cultural de Can Ventosa.
L’any  començarà amb força, ja que en la primera quinzena de gener podrem gaudir de teatre infantil amb ‘L’Arca a les vuit’, dirigida per Neus Torres, els dies 7 i 8; el cinema d’Enrique Villalonga al cicle Cineastes d’Eivissa impulsat per l’associació Les matinées du soleil el dia 10 i l’obra ‘Escuadra hacia la muerte’, dirigida per Paco Azorín i amb actors com Unax Ugalde i Diego Martín al seu repartiment. Aquesta funció teatral tindrà lloc el dia 14.

El cicle Cineastes d’Eivissa, destinat a donar a conèixer la obra dels realitzadors de la nostra illa, continuarà en febrer tenint com a protagonista a Héctor Escandell (dia 14) i en març, on es podrà veure part de la filmografia de José Luis Mir (dia 14). En l’àmbit del cinema, la programació a Can Ventosa es completarà els dies 27, 28 i 29 amb la primera edició de la mostra IbizaCineFest, dirigida per Xavi Herrero.

Els amants de la música podran gaudir el dia 22 de gener del Concert de Solistes dirigit per Adolfo Villalonga i també en gener, el dia 26, d’un programa dedicat a Häendel interpretat per l’Antic Balàfia Ensemble. Des de la Regidoria de Cultura es vol també posar un ull a la producció musical balear i, gràcies al programa Talentib, Can Ventosa acollirà el 18 de febrer el concert del grup Donallop, que presentarà el seu nou disc, ‘Misteris de sa vida’. La Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa i l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa tornaran a l’escenari de Can Ventosa els dies 12 i 26 de març, respectivament.

La mescla de cinema i música que proposa Ibiza Broadway tindrà dos entregues aquest primer trimestre de 2017. A la Sala Petita, el 4 de febrer, qui vulgui podrà anar a cantar i gaudir de la projecció de ‘Dirty Dancing’, mentre que a l’auditori principal de Can Ventosa es projectarà el 5 de març, amb la mateixa fórmula, el musical ‘Annie’.

Però serà el teatre el que ocupi gran part de la programació del principi de 2017, amb companyies locals, autonòmiques i d’àmbit nacional. A les ja mencionades de ‘L’Arca a les vuit’ i ‘Escuadra hacia la muerte’ en el mes de gener, hi ha que afegir, en febrer, ‘¡Este vino està de muerte!’, dirigida per Guadalupe Cañestro (dies 3, 4 i 5); ‘Narco’, de Jeroni Obrador, i que forma part del programa balear Talentib (dia 11), i ‘La puerta de al lado’, protagonitzada per Silvia Marsó i dirigida per Sergio Peris-Mencheta. El teatre local tornarà en març amb ‘Boquerones en vinagre’, sàtira política escrita i dirigida per Xesús Ballesteros (dies 3 i 4) i amb ‘La casa de Bernarda Alba’ a càrrec de la companyia de María Teresa Rojas (dia 11). La Pitbull Teatro presentarà a Can Ventosa el dia 18 de març la obra ‘El techo de Cristal’, sobre la vida de les poetesses Anne Sexton i Sylvia Plath, i el mes es tancarà el dia 31 de març i 1 d’abril amb ‘La escena final’, escrita i dirigida per Álvaro Torres.

Finalment, l’espai de Can Ventosa també acollirà una programació destinada als escolars. Aquesta inclourà teatre clàssic amb ‘Medea’ i ‘Les Tesmoforiants’ (25 de gener); el concert didàctic ‘Coneixes el món del rock?’ del programa Viu la Cultura de la Conselleria de Cultura (7 de febrer); ‘El Quijote’, de Musicaldansa (19, 20 i 21 de febrer), i ‘Canterbury Tales’, adaptació de contes clàssics amb teatre i música en anglès (16 de març). Totes les funciones per a escolars seran matinals.

Segons el regidor de Cultura, Pep Tur, aquesta programació pretén buscar “un equilibri entre les produccions més properes a nosaltres combinant-les amb aquelles propostes que ens arriben del circuit nacional, ja sigui amb noms coneguts de l’escena o amb propostes que considerem interessants i en línia amb la nostra programació”.

Enllaç a:
· Agenda cultura en pdf