Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Contenidors Cas SerresUs informem que ja ha començat la renovació de tots els contenidors de la ciutat d'Eivissa, en concret s'ha començat al barri de cas Serres.
Es preveu la retirada de tots els contenidors vells i la col·locació de 1328 contenidors nous, un increment que ve motivat per l'augment i reforç dels punts de rebuig i la implementació d'illes senceres de reciclatge, és a dir, la incorporació de contenidors de recollida selectiva als punts on abans no n'hi havia. L'objectiu es millorar tant la recollida de rebuig com d'envasos, paper i vidre.
En total es preveuen col·locar 687 contenidors de rebuig, 229 contenidors de vidre, 202 contenidors d'envasos i 212 contenidors de cartó. En total un 10% més que el nombre de contenidors que hi ha actualment a la ciutat.

La substitució dels contenidors s'ha iniciat al barri de Cas Serres on s'estan col·locant 56 contenidors repartits en 17 ubicacions. Es preveu que la instal·lació continuï al barri de Ca n'Escandell i el de ses Figueretes. Ja s'havien canviat els contenidors de l'Avinguda d'Ignasi Wallis i carrer Bartomeu Vicent Ramón.

Valoriza, l'empresa concessionària dels servei de recollida i neteja, disposa de tres mesos per canviar progressivament tots els contenidors a tots els barris de la ciutat. S'ha de tenir en compta que el procés d'instal·lació dels contenidors implica també la retirada del milenar de contenidors vells, el muntatge dels nous i el seu trasllat a les seues ubicacions.

GasineraEl disseny del nou model de contenidor és accessible per a persones amb mobilitat reduïda ja que, en alguns d'ells, s'incorpora una obertura inferior al cos del contenidor per a facilitar l'accés ja que permet depositar el fems de manera directe sense necessitat d'obrir la tapa. D'altra banda, des de la regidora de Medi Ambient es posaran en contacte amb les diferents associacions veïnals per tal que comuniquin als veïns i veïnes la possibilitat de disposar dels contenidors adaptats. El model de contenidor està realitzat amb un material que facilita la seva neteja i està fabricat amb la tècnica del rotomoldeig que els fa més resistents.

L'inici de la renovació dels contenidors de la ciutat coincideix amb el final de les obres de construcció de la gasinera, que es preveu que estigui enllestida i en funcionament abans de final d'any, i amb la posada en marxa  dels nous camions de recollida i neteja previstos a la nova contrata que entraran en funcionament una vegada la gasinera estigui enllestida.