Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Plaça del ParcLa Comissió del Pepri estudiarà la propera setmana la proposta de vesins i comerciants d'eliminar dos fileres d'arbres de la plaça del Parc. La ponència tècnica ja s'ha pronunciat a favor d'atendre la sol·licitud pels problemes que genera la proximitat d'aquests arbres a les façanes.

La Comissió de Control del PEPRI, conformada per representants dels grups municipals de l'Ajuntament d'Eivissa, adoptarà el proper dimarts la decisió definitiva respecte les dues fileres d'arbres que els vesins i comerciants de la plaça del Parc han sol·licitat que siguin eliminats en el marc de la reforma d'aquest espai.

Es tracta de dues fileres de tipuanes que es varen plantar a la dècada dels 90, una a cada costat de la plaça, i que durant els darrers anys han set constant objecte de queixa degut a la seva proximitat a les façanes i els problemes que això genera als residents i comerços.

Una vegada es va rebre la petició dels afectats, es va traslladar a l'equip de feina del projecte de Vara de Rey i el seu entorn. Aquest equip ha posat diferents solucions damunt la taula i aquesta setmana la ponència tècnica del PEPRI ha proposat l'eliminació efectiva d'aquestes dues files d'arbrat (aproximadament uns 20 exemplars), no només pels problemes que generen en l'actualitat sinó també pels que podrien ocasionar en un futur, donat que les arrels estan ja molt pròximes als habitatges i locals i han començat a aixecar el paviment vell.

Si se li dona el vistiplau a la proposta tècnica, la resta de l'arbrat de la plaça es mantindrà (hi ha una altra filera d'arbres a cada façana) i la pèrdua d'exemplars quedarà sobradament compensada amb els arbres que està previst plantar als carrers transversals d'Avicena i Vicente Cuervo, a l'espai Sota Murada i al propi passeig de s'Alamera, on s'incorporen 42 arbres nous.