Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Troballes arqueològiquesEl regidor de Patrimoni de l'Ajuntament d'Eivissa, Pep Tur, juntament amb la tècnica de Patrimoni, Rosa Gurrea i l'arqueòloga, Ángeles Martín, han presentant les troballes arqueològiques localitzades a les excavacions del carrer Santa Maria i les feines realitzades durant els darrers mesos pels dos becaris que han fet les pràctiques d'arqueologia al taller de l'Ajuntament d'Eivissa.

Els dos arqueòlegs, Celia Díez i Carles Xaudiera, han participat durant els darrers dos mesos en el programa de beques d'Arqueologia de l'Ajuntament d'Eivissa, que consta de 300 hores de pràctiques.

Per al regidor de Patrimoni, Pep Tur, el programa de beques és molt positiu perquè, "es dona l'oportunitat als arqueòlegs de treballar realment sobre el material. Per altra banda a l'Ajuntament ens permet avançar en el processament de les troballes arqueològiques provinents de diferents excavacions".

La tècnica en Patrimoni , Rosa Gurrea, ha explicat que el material analitzat prové de l'excavació realitzada al carrer de Santa Maria a Dalt Vila a l'any 2006, on es va trobar una cisterna d'època púnica i una construcció en forma de dipòsit irregular. El material que hi havia a l'interior, datat dels segles XIV i XV d.C, s'ha rentat, ordenat, classificat i marcat cada peça i també s'ha situat al seu context cronològic.

També s'han localitzat dues monedes, una datada a l'any 1870 de l'època de la República i una altra de l'època de Felip II del segle XVI. El material és fonamentalment ceràmic, restes de plats i vaixelles així com restes d'ossos d'animals de consum, cabres i ovelles i restes d'animals de companyia com cans i gats.