Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Feim barriLa regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Eivissa presenta la segona edició del programa de dinamització "Feim Barri" que comença el proper dissabte dia 29 d'octubre i que comptarà amb 10 jornades de dinamització, fins al mes de maig de 2017, que recorreran diferents barris de la ciutat.
 
L'objectiu de la regidora de Participació Ciutadana, Carmen Boned, és "dinamitzar els barris, oferir la possibilitat a la ciutadania de, mitjançant les activitats, donar a conèixer les nostres tradicions, fomentar l'esport, la vida sana i l'alimentació equilibrada, potenciar la creativitat, despertar els sentits mitjançant la música i oferir un espai de comunicació entre els ciutadans i l'Ajuntament".
El programa Feim Barri, comença el proper dissabte 29 d'octubre, a les 11 del matí amb "Feim Barri, Feim Necròpolis" amb tot un seguit d'activitats, teatre i tallers per a tota la família a la Necròpolis de Puig des Molins.

El director del Museu de la Necròpolis de Puig des Molins, Benjamí Costa, ha destacat que "gràcies a iniciatives com la celebració d'esdeveniments com el de la Nit de Tot Sants s'ajuda a apropar la necròpolis i el museu i permet obrir les portes del nostre patrimoni  a tota la ciutadania"

Carmen Mezquida, de l'Associació Amics del Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera, ha donat a conèixer els tallers que s'impartiran durant el dia i també ha explicat les visites que es realitzaran a partir de les 19:00 hores on hi intervenen actors i actrius de l'associació.

La segona edició del programa Feim Barri comença aquest dissabte dia 29 d'octubre a amb Feim barri Feim Necròpolis, una festa diferent, divertida i sorprenent en la que hi haurà tallers, teatre a càrrec de l'Associació d'Amics del Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera relacionats amb el Dia de Tots Sants.

Els tallers infantils tindran l'horari des de les 11:00 fins les 14:00 hores i de 16:00 a 19:00 hores. Els més petits podran gaudir de tallers tradicionals com fer panellets, trencada de pinyons, jocs d'Eivissa, taller de fanalets i maquillatge de por. Aquests tallers estan impartits per l'Associació Vuit d'Agost i s'Espurna.

El Museu Arqueològic també impartirà un taller anomenat "Historia de una Mòmia" en el que s'explicarà i es realitzarà el procés de momificació amb rèpliques egípcies.
A partir de les 18:30 hores es narraran, a càrrec de l'actriu Àngels Martínez, llegendes eivissenques a la Necròpolis i a partir de les 19:00 hores fins les 22:00 hores tindrà lloc "Una nit de terror a la Necròpolis" amb visites, cada 30 minuts,  a la casa pagesa d'es Porxet.
Els visitants seran rebuts per una pagesa molt peculiar que els acompanyarà fins a la casa pagesa per explicar lis les tradicions a Eivissa durant la nit de Tots Sants.  Les visites a partir de les 21:00 hores seran només per a majors de 12 anys.

Pel camí, els visitants es trobaran amb sorpreses, ambientacions realistes i una instal·lació especial de llums realitzada pels artistes del Ibiza Light festival. Les persones interessades en assistir a les visites han d'apuntar-se al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o trucant al 971 399232.
Totes les activitats són gratuïtes.

Fins al mes de maig, la regidoria de Participació Ciutadana, ha organitzat fins a 10 jornades de Feim Barri que enguany recuperen altres tradicions eivissenques com l'elaboració de les sobrassades i els bunyols, les flors a i l'art. Es mantenen els Feim Barri relacionats amb l'esport, la música i la salut que l'any passat tingueren una gran acceptació.

Enllaç a:
· Programa Feim Barri del 29 d'octubre