Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Jardins PortmanyEl dijous 29 de setembre va tenir lloc la presentació de les obres realitzades als Jardins d'Antoni Marí Ribas "Portmany", més coneguts com jardins de la Cúria, després d'haver estat objecte d'una profunda remodelació que ha permès que, a partir d'avui, quedin oberts al públic.

El projecte de remodelació d'aquest espai s'inicià a l'any 2011, les obres  començaren al 2015 i s'han realitzat en dues fases, acabant-se enguany. Han consistit en la remodelació dels espais exteriors de la Casa de la Cúria per tal de convertir-lo en un espai de descans i d'ús públic, on s'han tingut en compta la protecció, conservació i posada en valor de les estructures històriques existents. També s'ha fet una intervenció de renovació de l'accés al carrer Santa Maria.


En la primera fase de la intervenció es va desenvolupar una important remodelació de l'espai exterior, lliurant espai central que ha possibilitat la diversitat d'usos dels jardins.
En la segona fase, iniciada fa uns mesos, la intervenció ha consistit en el  desenvolupament dels acabats, la integració i conservació de les noves restes patrimonials, la remodelació del carrer Santa Maria i la il·luminació dels jardins. L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat l'esforç en la recuperació d'espais a Dalt Vila per a que quedin a disposició de la ciutadania i la necessitat de que tota la població s'impliqui en mantenir i respectar el nostre patrimoni.   

El pressupost de l'obra executada ha estat de 257.182,94 euros i ha estat finançada pel Consorci Patrimoni de la Humanitat.

Els Jardins d'Antoni Marí Ribas mantindran el mateix horari d'apertura i visita del centre d'Interpretació Madina Yabisa, de 10:00 a 14:00 hores i de 15:00 a 20:00 hores, de dimarts a diumenge.