Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, el tinent d'alcalde de Comunicació i Innovació, Alfonso Molina i la regidora de Participació Ciutadana, Carmen Boned han presentat aquest mati el nou web municipal i la nova plataforma Eivissa Participa orientada a promoure la participació ciutadana per tal de tenir un canal de comunicació amb la ciutadania i fer-los participis en la pressa de decisions municipals.

L'alcalde d'Eivissa ha volgut destacar que cada vegada més les institucions han d'estar connectades a la ciutadania a través de les noves noves tecnologies i xarxes socials. Així ha destacat que des de l'Ajuntament s'ha reactivat la pàgina de Facebook i s'ha creat el nou compte de Twitter així com la incorporació de l'streeming en determinats actes per tal de poder apropar les sessions plenàries a la ciutadania.

Per a l'alcalde, “el nou web necessitava una revisió profunda per diferents raons, per adaptar-ho a la imatge corporativa municipal, perquè els textos estaven molt obsolets en quant a continguts, per deixar la pàgina preparada per a necessitats futures i sobre tot per ser un espai més atractiu i útil i poder fomentar així que la gent l’utilitzi més”.

Amés ha presentat la nova plataforma de participació ciutadana, Eivissa Participa, “amb la que s'obri un canal directe de consulte, votacions i opinions exclusiu per als veïns d'Eivissa.

El tinent d'alcalde, Alfonso Molina, ha destacat l'aposta per la modernització de l'Ajuntament d'Eivissa impulsant projectes i ferramentes que suposin una passa mes per ser més transparents, més participatius i més propers a la ciutadania.

Molina ha presentat la nova distribució del web municipal en el que es pot accedir a la informació des de un doble sistema: per una banda s'han organitzat els ítems d'acord a l'estructura actual de l'Ajuntament distribuïdes en tres àrees: la part mes institucional, la relacionada amb les persones i la territori i per altra, amb el menú habitual que no ha variat respecte a l'anterior web.

Un altre dels objectius ha estat el de reforçar el protagonisme de les seccions que tenen més èxit que son l'espai de noticies i l'agenda i unificar els tràmits online per a que resulti mes fàcil accedir-hi.

Una de les novetats que incorpora la web es un nou servei d'alertes. Es tracta d'un espai on els ciutadans es poden donar d'alta i rebrà al seu correu electrònic cada vegada que es produeixi un tall de circulació o alguna incidència en la circulació que l'ajuntament tengui previst.

Al darrer any, la pagina web de l'Ajuntament d'Eivissa ha rebut un total de 31 milions de pàgines web servides. L'Ajuntament esta treballant actualment en impulsar la presencia del Museu d'Art Contemporani d'Eivissa en xarxes socials i en un projectes impulsat per la regidoria de turisme per tal de donar resposta a les informacions que necessiten els turistes.

D'altra banda, la regidora de Participació Ciutadana, Carmen Boned, ha presentat el nou portal Eivissa Participa, un espai dinàmic on es poden plantejar qüestions, preguntes i on els ciutadans del municipi poden participar de la gestió municipal.

La pàgina web Eivissa Participa esta connectada amb el Padró Municipal i, d'aquesta manera, es garanteix que les persones queopinin o votin són realment ciutadans del municipi. El portal permet activar quatre canals de participació: propostes, consultes, preguntes i esdeveniments.

En aquestos moments, s'ha llançat una consulta sobre la presencia d'animals a la festa Eivissa Medieval, una consulta relativa al permís per fumar en les instal·lacions esportives obertes i una proposta per tal que la ciutadania pugui fer suggeriments sobre possibles inversions a la ciutat que s'incloguin al pressupost de 2017.

Tall de veu de l'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz.

Tall de veu del tinent d'alcalde de Comunicació i Innovació, Alfonso Molina

Tall de veu de la regidora de Participació Ciutadana, Carmen Boned

Eivissa, 31 d'agost de 2016.