Juliol 19, 2024

ajuntamentdaltvila

El Departament de Lluita contra l’Intrusisme del Consell Insular d’Eivissa, amb la col·laboració de la Policia Local d’Eivissa, ha sancionat a sis propietaris de pisos a la ciutat d’Eivissa, per valor de 224.000 euros, per la comercialització d’habitatges turístics il·legals el passat mes de juny. Aquest resultat ès gràcies a les actuacions conjuntes de la institució insular i de l’Ajuntament, que compta amb una unitat policial especial contra l’intrusisme.

Hi ha hagut un total de sis sancions que sumen un total de 224.000€: cinc de 40.000€ i una de 24.000€. Aquestes sancions s’han tramitat després que el servei d’inspecció turística del Consell d’Eivissa revisés aquests habitatges i constatés les infraccions en matèria de turisme per la publicitat, contractació i comercialització dels habitatges sense haver presentat la corresponent declaració responsable d’inici d’activitat turística o comunicació prèvia.

L’Ajuntament d’Eivissa recorda que els propietaris de pisos amb fins de lloguer turístic han de presentar la declaració responsable de l’Inici de l’Activitat Turística i han d’estar inscrits al Registre Insular d’Empreses, Activitats i Establiments Turístics.

A més, l’Ajuntament d’Eivissa ha habilitat una opció per denunciar el lloguer turístic il·legal a l’aplicació de la Línia Verda.