Octubre 14, 2024

ajuntamentdaltvila

El valor de l'educacióEl tinent d’alcalde de Benestar Social de l’Ajuntament d’Eivissa, Joan Ribas, el director insular de Turisme, Vicent Torres  i el fundador de l'ONG Juntos, Carlos Ramón, han presentat aquest matí el documental “El valor de l’educació”, que es projectarà aquest divendres dia 23 de setembre a les 20:30 hores al baluard de Sant Pere. L’entrada és gratuïta.

Es tracta d’un documental, de mitja hora de durada, enregistrat per la càmera documental, Laura Gumbao i el fundador de l’ONG Juntos,  Carlos Ramón, a Tanzània el passat mes de febrer i que dóna a conèixer la realitat de quatre nens i nenes, de les dificultats que tenen per accedir cada dia a l’escola i de com la seva vida ha canviat gràcies a l’educació. L’objectiu del documental és donar a conèixer les dificultats per les que es passen a altres països, donar veu als qui ho necessiten i que serveixi com a ferramenta pedagògica a l’alumnat de les escoles d’Eivissa i Formentera per tal que valorin les facilitats que ells tenen.

El tinent d’alcalde de Benestar Social ha destacat la feina que realitza l’ONG a Tanzània, ajudant i reivindicant el dret a l’educació de tots els boixos i boixes del món i de la importància de l’educació que “dóna la possibilitat de millorar la vida i la societat d’un país.
 
Per altra banda, el director insular de Turisme, Vicent Torres, ha felicitat l’ONG per aquest projecte i ha animat als empresaris eivissencs a que se sumin a aquestes iniciatives impulsades per l’ONG Juntos.

Carlos Ramón, el fundador de l’ONG ha destacat que l’objectiu de la realització del documental és poder mostrar aquesta realitat a les escoles de les Pitiüses i que els més petits valorin la importància de l’educació en la seua formació com a persones completes. Ramón ha destacat que des de l’ONG “tan sols volen ser un fil conductor i donar veu a col·lectius que no poden accedir a ser coneguts” . També ha confirmat que la intenció es que a final de curs els protagonistes del documental, tres boixos i una boixa  de Tanzània, puguin conèixer a estudiants d’Eivissa, a través de videoconferència, i que es puguin traslladar els missatges i preguntes que considerin oportunes.

La càmera documental, Laura Gumbao, ha afegit que l’enregistrament de les imatges es varen fer en tan sols 20 dies, amb pocs recursos. Gumbao ha destacat que, mentre registrava les imatges del documental, ha intentat ser el més fidel possible al que estaven experimentant, i afirma que una de les situacions que més l’hi han sorprès ha estat la seguretat dels nins i nines de sentir-se claus en el desenvolupament futur del seu país.