Juliol 16, 2024

Còmic: UNA NIT DE FESTA. Informació, prevenció i reducció de riscos
Pla Municipal sobre Drogues d'Eivissa 2010

CómicProjecte "Una Nit de Festa: Informació, prevenció i reducció del risc" de prevenció selectiva destinat a adolescents d'entre 15 i 20 anys. Elaborat pel Pla municipal sobre Drogues de l'Ajuntament d'Eivissa i cofinançat per la FEMP i el PNSD. El còmic que narra la història d'un grup d'amics en un cap de setmana especial, en el qual celebren que han acabat els exàmens.

Els esdeveniments transcorren en una llarga nit, plena d'acció on sobretot no falten les emocions fortes: ganes de passar-ho bé i desconnectar, diversió, alcohol i altres substàncies, històries amoroses i imprevistes, sorpreses divertides, fets inesperats... Es reconeixen un conjunt de situacions que poden ocórrer en una nit qualsevol.

La unitat didàctica consta d'una part pràctica en forma de còmic i una altra de continguts teòrics on es ressalten els aspectes relacionats amb el consum de drogues.

una nit de festaEl còmic està format per quatre capítols:

Primer capítol:
formes de diversió, la pressió de grup, definició de drogues, els tipus de consum, la classificació de les drogues, els conceptes de dependència i tolerància, els efectes de l'alcohol en l'organisme i els usos i jocs amb l'alcohol.

Segon capítol:
l'autocontrol, els mites, el cànnabis, les mescles i les formes de dir "NO".

Tercer capítol: la reducció de riscos, drogues i conducció, alternatives a la conducció durant la nit i l'oci saludable.

Quart capítol:
El ciclomotor (característiques, documentació i indicacions), el casc, alcohol i conducció i el permís per punts.

Enllaç a:
· Mostra del Còmic
· Projecte "Una Nit de Festa: Informació, prevenció i reducció del risc"

Més informació: Pla municipal sobre Drogues
Edifici CETIS
C. de Canàries, 35, 1r pis
07800 Eivissa
Tel: 971 39 76 00 - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.