Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ajuntament d'EivissaL'Ajuntament d'Eivissa, a través de la regidoria de Medi Ambient, inicia una campanya de conscienciació entre els comerciants del municipi amb l'objectiu de millorar la recollida comercial de residus, sobretot el paper i cartró donat que aquest tipus de residus son molt voluminosos.

Des d'avui i fins el dia 30 d'agost dos educadors mediambientals visitaran els comerços del municipi per tal d'explicar i resoldre dubtes sobre la separació de residus i els horaris en que es poden treure al carrer per dipositar als contenidors.

Amés, es repartiran entre els comerciants unes cartes en les que se'ls informa de les normes bàsiques de reciclatge, de recollida de residus, en les que, ames se'ls recorda que, en cas d'ocupar la via pública, han de mantenir la zona ocupada en total estat de neteja al tancament de l'establiment.

La campanya es realitzarà de forma específica al barri de la Marina degut als efectes negatius que es produeixen per l'acumulació de residus al carrer durant la temporada turística, i també als comerços de la resta dels barris del municipi.
Pel que fa al barri de la Marina, s'informa que tenen a la seva disposició una sèrie de contenidors de fusta específics per al dipòsits de paper-cartró comercial ubicats a la Plaça de Sant Elm, Mercat Vell, carrer de sa Creu, plaça de sa Font, Vara de Rey i plaça des Parc.

Els cartons s'han de dipositar en els contenidors plegat i de manera que ocupi el menor espai possible de 13:0 hores a 14:30 hores al migdia i de 00:30 h a 2:00 hores a la nit.
A la resta del municipi es pot dipositar de 21:00 h a 23:00 hores.

Pel que fa a la recollida de la resta de residus al barri de la Marina cal recordar que durant la temporada estival, es realitza al migdia a les 14:30 hores i a la nit a partir de les 24 hores. Per traslladar les bosses de fems al contenidor, els comerciants han de fer servir un carro i mai arrossegar la bossa per terra.
A la resta del municipi, la recollida es realitza a la nit entre les 20:00 hores i les 23:00 hores.

Qualsevol dipòsit de residus fora dels llocs, formes i horaris establerts, podrà ser considerat com abandonament de residus a la via pública.

Davant aquest abandonament, els serveis municipals podran actuar d'ofici retirant, en aquells casos que es consideri necessari, els residus existents i imputant el cost dels serveis prestats als responsables. Les sancions que poden derivar de la deposició o abandonament de residus a la via publica poden arribat a implicar multes de fins a 30.000 euros.