abril 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

pleestatmunicipiL’Ajuntament d’Eivissa ha celebrat aquest matí el Ple del debat de l’estat del Municipi. Establert al reglament municipal, aquest ple s’ha de celebrar cada any al mes d’octubre, excepte l’any en que s’hagin celebrat eleccions municipals, amb l’objectiu de repassar l’estat del municipi. Aquest debat és un bon exercici per afavorir la transparència, el debat i el bon govern en política municipal. Al Ple del debat de l’estat del municipi també s’ha anunciat la creació d’un equip de la Policia Local especialitat per a combatre el lloguer turístic al 2023.

Durant el ple l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha fet un repàs dels projectes municipals, en marxa i finalitzats, més importants d’aquest any i ha marcat les línies a seguir amb els objectius de cara al pròxim any.

En relació als objectius marcats de cara a l’inici d’any, l’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que en matèria de neteja, al 2023 s’iniciarà la redacció d’un nou plec de condicions. ‘L’actual contracte amb les actuals condicions no pot allargar-se més que els anys que li pertoquen. Recollirem totes les deficiències i mancances que té el plec actual ja que ha mostrat ser insuficient amb la població, la pressió humana i la temporada turística que té la ciutat’.

Pel que fa al control del lloguer turístic, l’alcalde d'Eivissa ha anunciat la creació d’un equip de la Policia Local especialitzat per a combatre el lloguer turístic el pròxim any.

D’altra banda, s’incrementaran les places a les escoletes municipals i per això es destinarà un solar a Platja d’en Bossa per a la construcció de la 3a escoleta municipal. En aquest sentit, també s’ha aprovat precisament per Fons Europeus l’ampliació de l’Escoleta de Can Cantó per oferir més i millors places en aquesta etapa educativa tan important. Aquesta acció suposarà augmentar més del doble de places de l’actual centre, 67 noves places arribant a les 122 a Can Cantó.

En aquest sentit, segons ha informat el tinent d’alcalde, Aitor Morràs, amb l’estudi del cens de l’habitatge al municipi, amb un 75% dels habitatges analitzats, s’han detectat 600 habitatges buits i localitzats al voltant de 300 habitatges dedicats al lloguer turístic il·legal. ‘Amb aquestes dades ja podem fer feina concreta per a mobilitzar habitatges cap al mercat de lloguer anual des de la Oficina Municipal de l’habitatge, ha afirmat Morrás.

L’alcalde d’Eivissa ha destacat que ‘tot i ser el municipi més petit, som l’únic que ha cedit solars a l’IBAVI per construir habitatge públic i així seguirà sent amb governs progressistes. Aquest 2023 veurem l’inici de les obres del projecte que més impacte tendrà en matèria d'habitatge: la construcció de 500 habitatges públics a Ca n’Escandell. Ja hem entregat 19 habitatges públics en règim de lloguer assequible, construïts gràcies a la cessió de solars per part d’aquest ajuntament a l’IBAVI. La pròxima setmana entregarem 24 habitatges més i encara restaran per entregar uns altres 43 on les obres estan ja molt avançades.A més d’aquests 86 habitatges, hi hem de sumar els 60 que farem al cor de la ciutat, al solar on hi havia ses protegides, a Isidor Macabich’.

En relació al sector comercial de la ciutat, l’alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat la creació d’una línia d’ajudes per valor d’1 milió d’euros en ajudes al comerç distribuït en dues línies: mig milió per al comerç afectat per les obres d’Isidor Macabich i mig milió per al comerç de la resta de la ciutat.

Pel que fa al projecte de reconversió de la E-10, s’ha avançat que aquest darrer trimestre de l’any, sortirà a licitació l’avantprojecte que inclourà un dibuix tècnic i cronològic de com avançar en el projecte més important de l’Eivissa dels pròxims 20 anys que permetrà habilitar espais per als vehicles fora del centre de la ciutat amb la creació de més 1500 places d’aparcament soterrats a l’avinguda de la Pau.

L’Ajuntament d’Eivissa ha aconseguit finançament per a executar projectes per a la ciutat amb diferents linies europees com son els Fons Feder i els Next gen. En aquest sentit, la ciutat d’Eivissa és l’únic municipi de Balears que té en aquests moments una EDUSI finançada amb Fons FEDER amb 8 milions d’euros. Uns Fons Europeus que estan ajudant a avançar en la transició energètica. Actualment ja se genera energia a sa Blanca Dona i a l’escoleta de Can Cantó i en les pròximes setmanes s’adjudicaran 7 noves instal·lacions que generaran una quantitat d’energia que si la comparam correspon al de 137 llars.

Pel que fa als projectes ja realitzats es troben la rehabilitació de la casa pagesa de Can Casals, la posada en marxa de l’ ACIRE de Puig des Molins; els horts urbans de Can Tomeu; la modernització de l'administració electrònica; la posada en marxa de 6 camins escolars segurs; la remodelació de parcs infantils de Cas Serres, Can Escandell i ses Figueretes; l’ampliació de voreres al barri de l'Eixample; el carril bici de l’avinguda de Bartomeu Rosselló; la rehabilitació d'habitatges al barri de sa Penya; la reforma de l'Ajuntament Vell; la posada en marxa del FabLab; el sistema de control d'accés vehicles a la ciutat i el monitoratge energètic a edificis municipals, entre d’altres.

Pel que fa a l’atenció infantil i adolescent, s’ha creat un equip municipal d’Atenció a la Infància i Adolescència amb una treballadora social i dues educadores socials on s’ha donat atenció a 12 famílies. S’ha implementat el projecte Aprenem pal·liant l’absentisme escolar en menors un 40% va deixar de tenir absentisme i absentisme crònic va passar del 56 al 13%.

L’altre projecte de futur, clau pel desenvolupament d’una gran quantitat de disciplines esportives de sala, és un Pavelló municipal a l’alçada del que mereix aquesta ciutat del que enguany ja es disposarà del projecte.

Wpp