Mai 29, 2023

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

diaexplotacioEl ple de l'Ajuntament d'Eivissa ha aprovat la concessió dels reconexiements i mèrits a la Policia Local per les actuacions més destacades i la declaració institucional per al Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el tràfic de Dones. El Ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat l’adhesió de l’Ajuntament d’Eivissa a la declaració institucional per al Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el tràfic de Dones.

Durant el ple de l’Ajuntament d’Eivissa, el tinent d’alcalde d’Habitatge, Aitor Morrás, ha anunciat la concessió de 1’9 M d’euros per a les actuacions de rehabilitació d’habitatges en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’Espanya finançat per la Unió Europea (Next Generation).

Aquest projecte preveu la concessió d’ajudes per a la rehabilitació d’habitatges, edificis i el seu entorn als barris de Ses Canyes, Es Pratet, ses Figueretes i Can Partit.
Les comunitats de propietàris hauran d’aprovar la rehabilitació de laes façanes del edificis i assoviat, hi ha una intervenció a nivell públic, de l’entorn d’aquests habitatges. Les ajudes anirán en els dos sentits, intervencions per la rehabilitació privada i també dels entorns, a nivel públic. El projecte preveu una linia d’ajudes a persones vulnerables en la que la subvenció pot arribar al 100%.

D’altra banda, el tinent d’alcalde ha aprofitat per a donar compte dels projectes i pressupost atorgats en el marc del programa europeu que donen com a resultat la presentació d’un total de 15 projectes, dels quals 7 han estat aprovats definitivament amb una inversió per a la ciutat de 10 milions d’euros; 4 projectes pendents de rebre resposta valorats en 4’3 M d’euros i 4 més que han estat denegats. A més dels 8 milions d’euros aprovats per a projectes EDUSI, amb Fons FEDER, dels que l’Ajuntament d’Eivissa ja ha finalitzat bona part d’ells.

Els projectes aprovats, dins del NextGen que s’implementen a la ciutat d’Eivissa, en relació als projectes de mobilitat són el Pla de foment de la mobilitat ciclista en el municipi d'Eivissa amb un pressupost total de 3.588.729,26 euros; pel que fa a l’àrea de Comerç i Turisme, dins la convocatòria d'ajudes per a l'enfortiment de l'activitat comercial en zones turístiques impulsada pel Ministeri d'Indústria, Comerç, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, ha estat seleccionat ‘De Figueretes a Platja d’en Bossa: una transformació digital dels comerços turístics’, amb un pressupost de 204.290 €. El projecte de turisme aprovat dins aquesta convocatòria i d’àmbit supra autonòmic amb Dénia-Cambrils-Eivissa és ‘Viu la Posidònia’, amb una subvenció de 426.500 euros per a cada una de les tres institucions.

Quan a Habitatge, ha estat seleccionat el projecte que preveu la concessió d’ajudes per a la rehabilitació d’habitatges, edificis i el seu entorn als barris de Ses Canyes, Es Pratet, ses Figueretes i Can Partit.

Pel que fa als projectes d’innovació, dins de la convocatòria de subvencions destinades a la transformació digital i modernització, ha quedat aprovat el Centre Operatiu de Ciberseguretat amb una inversió de 216.110,84 €.

Quan als projectes de patrimoni, la ciutat d’Eivissa rep una concessió directa de subvencions destinades al finançament de projectes sostenibles de manteniment i rehabilitació del patrimoni històric amb ús turístic, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, com a ciutat integrant de la Xarxa de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, amb un import màxim de la subvenció, 3 M d’euros.

En Educació, es preveu la creació de places i consolidació de places públiques de primer cicle d’educació infantil, Programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional i per la Unió Europea-NextGenerationEU, en el marc del Mecanisme del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb un pressupost de 603.000 euros i la subvenció en espècie per a l’acompanyament i assessorament d’entitats públiques beneficiàries dels ajuts de la Conselleria d’Educació i formació Professional per ala creació de places i consolidació de places públiques de primer cicle d’educació infantil dels exercicis 2020 a 2024 amb un import de 41.674 euros.

Pel que fa al projecte de remodelació del carrer de Pere Francés, presentat a la subvenció europea, aquest complia amb els requisits de la convocatòria i queda en llista d’espera d’aquesta línia de finançament.

 L’Ajuntament d’Eivissa aprova les distincions i condecoracions a la Policia Local.

El ple de l’Ajuntament d’Eivissa també ha aprovat la proposa de la concessió de felicitacions públiques de l’Ajuntament d’Eivissa, previstes a la normativa de condecoracions, premis i distincions per a policies locals de les Illes Balears,
als següents agents:


• Debora Martinez Parra i Antonio Bermúdez Pacheco, per l’excepcional compliment del seu servei al cos de la Policia Local d’Eivissa, en el desenvolupament i implementació de l’Eurocop Mobile. Sistema informàtic que permet la tramitació de sancions telemàticament i la realització de tota menes de consultes operatives, així com informar les incidències de forma telemàtica.

• Sebastià Soler Trias i Sergio Vico, per l’excepcional compliment del seu servei al cos de la Policia Local d’Eivissa, en la detenció d’un ciutadà que prèviament s’havia fugat del centre sanitari on es trobava custodiat per la seva implicació en nombrosos robatoris.


També s’ha aprovat la concessió de la Creu amb distintiu blau de l’Ajuntament d’Eivissa als agents:


• Debora Martinez Parra i Miguel Catalán Dominguez, Fabio Leo Conesa per l’excepcional compliment del seu servei al cos de la Policia Local d’Eivissa, el passat 9 d’octubre de 2021, al detenir a una persona que es trobava amenaçant amb un ganivet als cambrers i clients d’ un establiment de restauració, posant la seva integritat física en perill en reduir al detingut traient-li el ganivet.

També s’ha aprovat la concessió de la Creu amb distintiu verd de l’Ajuntament d’Eivissa, als agents:

• José Luis Torres Clapes i Salvador Barber Calatayud, per l’excepcional compliment del seu servei al cos de la Policia Local d’Eivissa, per portar a terme amb col·laboració amb el cos nacional de policia inspeccions de diferents clubs cannábics que han desembocat amb nombroses detencions per delictes contra la salut publica així com per la seva trajectòria destacada dins la unitat de medi ambient.

I finalment s’ha concedit la Creu amb distintiu blanc de l’Ajuntament d’Eivissa, al comissari del cos de la Policia Nacional, cap de la comissaria local d’Eivissa, des de el 17 de desembre de 2017, Manuel Hernandez Nuñez, vista la seva trajectòria professional, i la seva destacada tasca per millorar la seguretat ciutadana al municipi d’Eivissa i en especial per millorar la coordinació i col·laboració entre el cos de la Policia Nacional i el cos de la Policia Local d’Eivissa.

 

Wpp