Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

cetisLa mostra, amb 25 obres, es pot visitar a la sala Refectori del Consistori. L’Ajuntament d’Eivissa ha ampliat una setmana més l’exposició ‘Eivissa, illa dels pintors’, que es podrà visitar a la sala Refectori del Consistori fins al 17 de setembre, dia que es celebra la Nit del Patrimoni.

L’exposició recull una mostra de 25 obres i una fotografia que formen part de la col·lecció artística llegada a la Fundació Carloandrés i al poble d’Eivissa pel pintor Carloandrés i la seua família.

A la mostra es poden veure obres de Vicent Calbet; Antoni Marí Ribas Portmany; Hermann Bruck, un oli i dos dibuixos de Toni Pomar; un oli petit de Monleón, que té obres al Museo del Prado; Frank el Punto; i de Carloandrés, com un autoretrat i altres olis. També hi ha una fotografia de principi segle XX, de Narcís Puget. Entre els quadres, es troba un oli sobre tela de la casa de sa Colomina pintat per Carloandrés que ha estat adquirit per l’Ajuntament d’Eivissa a través de l’Arxiu d’Imatge i So Municipal (AISME).

La Fundació Carloandrés es va constituir l’any 2019 a Eivissa amb l’objecte de promoure la memòria del pintor i de l’art fet a Eivissa el segle XX entre altres.

‘L’illa dels pintors’ constitueix una mostra de la col·lecció artística llegada a la Fundació Carloandrés i al poble d’Eivissa, per l’artista i la seua família. Formada inicialment pels quadres que va llegar el pintor, la col·lecció s’ha anat enriquint amb posteriors adquisicions i donacions, que l’han anat completant.

Wpp