Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dia dels ArxiusL’Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera realitzarà una Jornada de Portes Obertes, de dotze hores ininterrompudes, el pròxim dia 9 de juny amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Arxius. L’horari de l’Arxiu serà de 9 a les 21 hores de forma ininterrompuda on es podrà visitar l’exposició “Gent de la mar”.

La selecció de documents per a l’exposició s’ha realitzat envers el centenari de la Cofradia de Pescadors d’Eivissa. Així doncs, a l’exposició es podrà veure el Llibre del Clavari, del bienni 1552-1553 on hi ha una barca a la portada de pergamí; un llibre d’Actes i Contractes de la Universitat de 1499 on també hi ha un vaixell pintat a les pàgines interiors; un expedient de L’antiga Cúria de la Reial Governació de 1818 on hi apareixen dibuixats un vaixell i una torre de defensa. A més, s’hi exposarà la documentació conservada relativa al “Gremio de Mareantes” de principi del segle XIX així com diferents llibres de registre d’entrada i sortida de vaixells del port d’Eivissa.

El regidor de Cultura, Pep Tur ha explicat que “els arxius són unes institucions cabdals en el teixit cultural per a la recuperació i conservació de la memòria de les ciutats” i ha afegit que “és una molt bona oportunitat per a que els ciutadans i les ciutadanes coneguin aquesta institució, la seva funció i la seva importància dins l’estructura cultural d’una ciutat”.

L’entrada de Can Botino romandrà ornada amb una selecció de banderoles amb diferents escuts de la Universitat, la institució de la que és hereua l’Ajuntament d’Eivissa.

Wpp