abril 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Xarxa FabLabsAvui han visitat les tres FabLabs de la xarxa EureCat a Barcelona.

Eivissa, Menorca i Palma han constituït una Xarxa de FabLabs. L’objectiu és treballar conjuntament per a impulsar projectes i iniciatives de transformació digital a les Illes Balears com per exemple el Digital Innovation Hub (DIHBAI-TUR) o els districtes d’innovació (07800 a Eivissa o Llevant a Palma).

La xarxa de FabLab està formada per el director general d’Innovació del Govern Balear, Eduardo Zúñiga, la consellera d'Ocupació i Cooperació local del Consell de Menorca, Cristina Gómez, el segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Eivissa, Aitor Morras, el director d'Innovació i Transferència de la UIB, Bartomeu Alorda, la gerent del Parc Bit de Menorca, Carmen Crespo, i la directora de l’Escola d’Art d’Eivissa, Marian Ferrer.

Avui, els representants tant d’Eivissa, com de Menorca, l’UIB i Joan Antoni Darder, de Palma Activa, han visitat els tres FabLabs de la xarxa Eurecat de Barcelona per conèixer de primera mà la seva maquinària i projectes, de cara a la redacció del plec per a la instal·lació de maquinària del FabLab d’Eivissa a l’Escola d’arts.

Actualment, a Balears hi ha dos Fab Labs de caràcter institucional, el del Parc Bit de Menorca i el recent inaugurat a Sa Drassaneta, al barri de sa Penya a Eivissa. A més, la Universitat disposa d’investigadors amb experiència en el maneig d’equipament d’impressió 3D i prototipatge digital al campus de Mallorca i a la Seu Universitària d’Eivissa.

Les dues instal·lacions es coordinaran de tal manera per a crear sinergies, compartir experiències i intercanviar informació amb la finalitat d'impulsar projectes comuns i la possibilitat de buscar finançament conjuntament. La Universitat de les Illes Balears contribuirà en el suport científic i tecnològic de les activitats que s’impulsin dins la xarxa, així com impulsar la formació de perfils professionals de grau universitari que contribueixin a la penetració de les tecnologies FabLab dins els sectors socioeconòmics de els Illes Balears.

Durant la primera reunió de la Xarxa de Fab Labs de les Illes Balears celebrada a Eivissa fa unes setmanes també van ser presents tècnics del Districte 07800,
un projecte que vol ser un espai de trobada i treball per a empreses, institucions i associacions amb base tecnològica i creativa per a impulsar Eivissa com a districte creatiu i tecnològic.

En aquesta trobada, es va acordar iniciar els treballs per a la redacció d'un protocol d'actuació entre el Consell de Menorca, el Parc Bit, la Universitat de les Illes Balears, L’Escola d’Art d’Eivissa i l'Ajuntament d'Eivissa així com proposar la inclusió de l'Escola d’Art de Menorca en la xarxa.

D'altra banda, en la trobada per a la constitució de la Xarxa de Fab Labs de Balears també es va acordar iniciar els contactes per a incorporar-se a la xarxa de Fab Lab internacionals i la cerca i estudi de possible finançament mitjançant els projectes de recuperació econòmica.

Finalment, es va acordar que els alumnes de la Escola d’Art d'Eivissa siguin els responsables de crear la imatge del Fab Lab.

Wpp