Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Cavalcada 2022La cavalcada dels Reis d’Orient que tindrà lloc el dia 5 de gener a partir de les 18.30 hores, començarà a l’avinguda de Santa Eulària i recorrerà l’avinguda de Bartomeu Rosselló, avinguda d’Isidor Macabich, carrer del Pais Valencià, per sortir a l’avinguda d’Espanya i tornar a sortir i recórrer l’avinguda d’Ignasi Wallis.

A diferències d’altres anys i amb motiu de l’actual situació sanitària i per tal de reduir les aglomeracions els Reis d’Orient no arribaran en vaixell i la cavalcada començarà directament a l’alçada de l’Estació Marítima d’Eivissa i Formentera a l’avinguda Santa Eulària. Tampoc hi haurà aturada a Vara de Rey i el traçat s’allargarà fins al final de l’avinguda d’Ignasi Wallis.

Comptarà amb sis carrosses i amb un espectacle, en petit format, a càrrec d’Akrobati-k que acompanyarà la comitiva en el recorregut.

El regidor de Festes, Ricard Clivillé, ha explicat avui que, ‘per motius sanitaris I per tal d’evitar la presència de nombroses persones participants en la cavalcada, enguany s’ha decidit modificar el format habitual d’aquest esdeveniment. El nostre objectiu és mantenir la cavalcada per tal que els infants gaudeixin, per primera vegada en dos anys, de la presència dels Reis d’Orient als carrers de la ciutat, però fer-ho en petit format, sense llançament de caramels i sense la participació de les diferents acadèmies de dansa que habitualment participaven en el recorregut’.

Pel que fa als 1.500 quilos de caramels adquirits i que no es repartiran durant la cavalcada, es repartiran entre els diferents centres educatius de la ciutat per a que arribin als infants.

El regidor també ha volgut fer una crida a la ciutadania indicant que, durant la cavalcada, portin les mascaretes, mantinguin la distància de seguretat i una vegada vista la cavalcada, no es desplacin a altres punts de la ciutat per vorer-la des d’altres carrers…

Els artistes que han realitzat els dissenys de les carrosses enguany han estat Streakka i Rodrigo, els motius de les carrosses dels reis són animals que simbolitzen i representen a cada un dels Reis d’Orient. Per la seva banda les tres carrosses temàtiques representen l’aire, l’aigua i la terra amb elements significatius i representatius de l’illa d’Eivissa.

D’altra banda durant el recorregut hi haurà monitors i voluntaris d’Eivissa per recordar a la ciutadania les mesures de seguretat que s’han de dur a terme com portar en tot moment la mascareta tapant correctament nas i boca.

Finalment, la Policia Local d’Eivissa en coordinació amb la Policia Nacional durà a terme un dispositiu per tal de garantir el bon funcionament de la cavalcada.

Wpp