Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Gastronomika 2021La gastronomia d'Eivissa ha estat present, per primera vegada, a San Sebastián Gastronomika, un dels congressos gastronòmics més importants d’Espanya en una acció promocional a càrrec de l’Ajuntament d'Eivissa i Foment de Turisme.

Els xefs dels restaurants de la ciutat d'Eivissa, Catalina Riera de Can Alfredo, Paulina Mauvecín de Eat is Life, Óscar Molina de La Gaia i David Reartes de Re- Art, s’han reunit en la XXI edició de Sant Sebastián Gastronomika i han donat a conèixer davant més de 40 professionals, la qualitat i la varietat de la cuina eivissenca.

Els i les xefs participants van ser els guardonats de la primera edició dels Premis Gastronòmics de la ciutat d'Eivissa, iniciativa de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa. La seva participació a Gastronomika forma part del premi atorgat als establiments per resultar guanyadors de la primera edició dels Premis Gastronòmics.

El congrés San Sebastián Gastronomika ha tingut com a objectiu redescobrir la realitat culinària francesa i ha proposat un nou diàleg entre la cuina francesa i la cuina espanyola sota el títol Retrobaments.

Gastronomika 2021La ponència eivissenca ha tingut lloc aquest dimarts dia 16 i en la qual s’ha donat a conèixer davant el públic especialitzat el vídeo promocional de la ciutat d’Eivissa ‘Torna a sentir Eivissa’ on es promociona la gastronomia, els espais culturals i patrimonials de la ciutat i un vídeo del Club de Producte, Eating de Foment de Turisme.

La regidoria de Turisme, Dessiré Ruiz, ha dit que ‘amb la participació dels i les xefs que ens han acompanyat hem fet un just homenatge a la gastronomia de la ciutat d’Eivissa ja que representen la cuina tradicional, la saludable, la conceptual i la de tapes. Considerem que tenim un sector gastronòmic a la ciutat que són un reclam meravellós com a destinació turístic-gastronòmic’

El xef David Reartes va iniciar la demostració culinària basada en l'Eivissa púnica. Així doncs, el xef va explicar el menjar dels primers fenicis a Eivissa parlant sobre les arrels, els llegums i els fermentats. El xef de l’establiment Re-Art va presentar un plat realitzat amb unes galetes fetes amb llavor de xeixa i kuzu de llimona.

A continuació, la xef Paulina Mauvecín, de l’establiment Eat i Life, va presentar la seva filosofia de vida i la del seu restaurant, sota el nom ’Som el que mengem”. La xef va demostrar que “menjar de manera saludable és també un menjar bó i plé de sabors i textures’. Mauvecín es va presentar a Gastronomika amb les receptes de pollastre amb pesto d'herbes, llimona i rúcula, civada de ceba al forn i nous i finalment, un cevitxe de pinya de col i mango.

El xef Óscar Molina va exposar la tècnica que fan servir en el seu restaurant La Gaia. Molina ha portat fins a Sant Sebastián la tonyina mediterrània en forma de sabayonne, acompanyada de sal de hibiscus i tomàquet adobat amb gemmes d'eriçó de mar. La seva demostració va acabar amb una preparació d'ossos amb sal i caviar.

Per la seva banda, la xef Catalina Riera, del restaurant Can Alfredo, va representar la cuina netament eivissenca elaborant la tradicional “salsa de nadal”. Un plat que, ha recordat, ‘és de molta alegria, representativa de la cuina eivissenca, que no s’ha de perdre, feta amb productes locals i amb receptes centenàries’.

La ponència dels i les cuineres eivissenques ha estat tot un èxit amb critiques molt positives dels comensals que hi assistiren, xefs i professionals relacionats amb la gastronomia, que han quedat sorpresos de la riquesa i particularitats de la demostració de la cuina eivissenca.

Per la seva banda, els i les xefs que hi han assistit han assegurat que ha estat una molt bona experiència donat que era la primera vegada que representants de la cuina d'Eivissa mostraven exemples de la gastronomia de l’illa a aquest congres tant especialitzat.

Wpp