Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ibiza Light FestivalIbiza Light Festival, el festival d'art, cultura i tecnologia d'Eivissa torna a realiztar-se de forma presencial, els dies 22 i 23 d'octubre de 20.00 a 00.00 hores al barri de Dalt Vila.

Ibiza Light Festival 2021 comptarà amb 12 instal·lacions en les que la llum i el só seran les protagonistes. El festival d'art, cultura i tecnologia d'Eivissa, celebra aquest any 2021 la seva cinquena edició. Titulada Inside Out Edition, Eivissa Light Festival exhibirà durant dos dies, en una localització privilegiada a Dalt Vila, el perfil innovador i creatiu dels artistes participants, vinculat a les noves tecnologies i l'ús experimental de la llum.

La regidora de Participació Ciutadana, Montse Garcia, el director insular de Cultura, Miquel Costa, i els organitzadors, Iván Domínguez i Pedro Comaseña, han presentat aquest matí a la Sala Capitular de l’Ajuntament d’Eivissa, la cinquena edició de l’esdeveniment cultural.

Per a la regidora de Participació Ciutadana, Montse García, ‘després de dos durs anys en què ha estat primordial mantenir la salut de la ciutadania sumat a les restriccions en la indústria dels espectacles, a la fí pot tornar a obrir portes aquest esdeveniment. Es farà sempre mantenint els aforaments permesos en dos torns de visites i per aquest motiu, és necessari reservar entrada, a través de la web de l’Ajuntament d'Eivissa www.eivissa.es’.

Per la seva banda, el director insular de Cultura, Miquel Costa, ha afirmat que ‘durant tot aquest temps no s’han pogut celebrar esdeveniments cultural però en aquests moments en que la situació sanitària ens ho permet, estam vivint ara és un renaixement de tota la creativitat dels promotors culturals’.

Per als organitzadors, Iván Domínguez i Pedro Comaseña, ‘l'objectiu de Ibiza Light Festival és situar Eivissa en el mapa de les noves formes d'art connectades amb la llum i la tecnologia, donar visibilitat a tot el talent amb el qual compta Eivissa i establir un intercanvi d'idees continu entre els creadors establerts a la illa i l'exterior, a més de posar en valor, des d'una aproximació tecnològica, el patrimoni cultural i arquitectònic d'Eivissa’.

Ibiza Light Festival comptarà amb un recorregut d'una hora de durada, sortint des de la plaça d'Espanya a Dalt Vila, i recorrerà el frontal marítim de la ciutat emmurallada, en el seu extrem est, per a concloure en el baluard de Santa Llúcia. Hi haurà un recorregut pautat, dividit en 7 zones i un total de 4.500 metres quadrats de superfície, amb els edificis i monuments emblemàtics, que es convertiran en l'escenari de les instal·lacions realitzades per Improbable Films, Hypnótica, PiroLaser FX, Ataraxia, MadVisuals_*Team, Jordi 8Lasco-L'Imaginari, ACROBATI-K, Victor Vitorino i Pedro Comesaña.
Com a convidats especials, cal destacar la participació dels fundadors de l’estudi Ledscontrol, els artistes Rebeca Sánchez i Miquel Clot.

El públic accedira per la plaça d'Espanya i realitzarà un recorregut, de forma organitzada, per les 12 instal·lacions que comptaran, cadascuna d’elles amb un control d'aforament. La sortida serà pel baluard de Santa Llúcia on finalitza la visita a les instal·lacions artístiques.

Per assistir a Ibiza Light Festival s’ha de reservar entrada a la pàgina web de l'Ajuntament a un dels dos trams horaris, de 19.30 a 21.45 hores o de 21.45 a 24.00 hores, i estarà obert tant el divendres 22 com el dissabte 23 d'octubre.

Ibiza Light Festival incorpora per primera vegada un apartat de workshops impartits per experts en il·luminació i creativitat multimèdia i marques tecnològiques capdavanteres.

L'esdeveniment, organitzat per l'Associació d'artistes i empreses audiovisuals, 3DLight i Improbable Films, compta amb la col·laboració i el suport de l’Ajuntament d’Eivissa i el Consell Insular d’Eivissa.

Enllaç a:
· Reserva d'entrades

Wpp