Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Llum trencadaEl Teatre de Can Ventosa acollirà aquest diumenge 3 d'octubre la representació de l'obra "Llum Trencada" de la companyia Iguana Teatre, una dramatúrgia d'Aina Salom i Carme Planells a partir de retalls de la vida que Margalida Capellà va recollir en els seus llibres "Dones republicanes".

Salom i Planells han adaptat per a l'escena part dels testimonis que representen tres actrius de generacions diferents com són Irene Soler, Catalina Florit i Marina Colau.
El cop d’estat del 18 de juliol de 1936 trencà el desig de llibertat i progrés de gran part de la població. Per a les dones suposà la pèrdua de tots els drets que havien aconseguit amb la II República i va relegar-les, un cop més, a una vida de submissió i silenci.

Aquest espectacle vol recuperar la memòries d’algunes d’aquestes dones. Dones fortes, dones valentes, dones esporuguides, dones rebels, enfadades, dones trencades pel dolor que s’aixecaren enmig d’un temps fosc i perillós.
Amb aquests retalls de vida que Margalida Capellà va recopilar en els seus llibres Dones republicanes, que Carme Planells i Aina Salom han adaptat per a l’escena i que tres actrius de generacions diferents ens relaten, recuperam un dels fragments menys brillant de la nostra història, una part dels testimonis invisibles que han configurat el que som ara.

L’obra, dirigida per Pere Fullana i amb escenografia de Jordi Banal, tindrà lloc a les 20 hores i compte amb la col·laboració del Ministeri d’igualtat, la Conselleria balear de Presidència, l’Institut balear de la Dóna i el pacte contra la Violència de Gènere.
Aquesta obra s’enmarca dins de les activitats previstes al cicle Illes i Literatura de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa.
L’entrada es gratuïta i s’ha de reservar a la pàgina web de l’Ajuntament d’Eivissa: www.eivissa.es

Wpp