Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dia presa consciència abús i maltracte a la vellesaLa regidoria de Gent Gran de l'Ajuntament d'Eivissa participa en la campanya de conscienciació, en col·laboració amb la Confederación Estatal de Mayores Activos (COFECMAC) per a la realització d'una campanya de sensibilització contra el maltractament i cap al bon tracte a les persones majors, amb motiu del dia 15 de juny, Dia Mundial de la presa de consciència de l'abús i maltractament en la vellesa.

Per a la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Carmen Boned, 'la ciutat d'Eivissa compta amb un nombrós sector de gent gran, per això des de l'Ajuntament d'Eivissa pensam en les seves necessitats i les seves problemàtiques i volem visibilitzar aquesta iniciativa promoguda per les Nacions Unides que té per finalitat crear una major consciència social i política de l'existència del maltractament i abús que es produeix envers la gent gran i promoure iniciatives per prevenir i detectar aquesta realitat que afecta la salut i els drets humans'.

Des de l'Ajuntament d'Eivissa 'pensam que les persones majors han de poder participar en la vida social dels barris, i oferir-los un envelliment actiu i en companyia. En aquest sentit als darrers mesos hem posat en marxa diferents accions dirigides a fomentar l'activitat dels nostres majors i que puguin socialitzar, una qüestió molt important precisament després del confinament', ha afegit la regidora de gent Gran, Carmen Boned.

Aquesta campanya, que tindrà lloc a través de les xarxes socials de l'Ajuntament d'Eivissa i amb les imatges a diferents espais públics i municipals, des del 14 fins al 18 de juny, consta de diferents imatges en les quals es visibilitzen diferents formes de maltractament a les persones majors, que poden semblar subtils, però que mostren situacions que es produeixen. Aquesta campanya compta amb el suport del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

Segons nacions Unides, la població mundial està envellint: la majoria de països del món estan experimentant un augment en el número i la proporció de persones majors.

L'envelliment de la població està a punt de convertir-se en una de les transformacions socials més significatives del segle XXI, amb conseqüències per a gairebé tots els sectors de la societat, entre ells, el mercat laboral i financer i la demanda de béns i serveis (habitatges, transports, protecció social...), així com per a l'estructura familiar i els llaços intergeneracionals. Segons les perspectives de la població mundial de 2019, per a 2050, una de cada sis persones en el món tindrà més de 65 anys.

Wpp