Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Conveni Cuina Central EivissaL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i la presidenta del Grupo Red Eléctrica, Beatriz Corredor, han signat el conveni de col·laboració que permetrà iniciar i desenvolupar el projecte Cuina Central Eivissa, que té per objectius donar suport a les famílies per cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació de forma saludable fomentant l'ús de productes autòctons així com transmetre, a totes les persones que ho necessitin, el suport des de les institucions.

A l'acte han assistit també el xef David Reartes, la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament d'Eivissa, Carmen Boned, la directora corporativa de Relacions Institucional, Comunicació i Territori del Grupo Red Eléctrica, Miriam Aguilar i el delegat regional de Xarxa Elèctrica Red Eléctrica a les Balears, Eduardo Maynau.

Cuina Central Eivissa preveu atendre, amb menús diaris, el que equival a 14.4000 menjars realitzats amb pautes nutricionals completes, 120 persones al dia durant els set dies de la setmana per un període de quatre mesos.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, destaca que ' el conveni que hem signat avui amb el Grupo Red Eléctrica, i el que signarem en breu amb la Fundació IbizaPreservation, i totes les persones, entitats i empreses que hi participen és una demostració de que la col·laboració des de tots els àmbits fan una societat millor, més justa i més igualitària’.

La presidenta del Grupo Red Eléctrica, Beatriz Corredor, ha dit que 'el projecte de Cuina Central és un exemple perfecte del que ha de ser la nostra responsabilitat en temps de crisi, en els quals hem de conjugar esforços, sumar recursos i generar sinèrgies per a ajudar als que més ho necessiten, apostant pels productes i els productors locals i evitant així pèrdua de jaciments d'ocupació’.

En el projecte hi col·laboren el xef David Reartes, l'empresa Càtering s'Olivera i la Fundació Ibiza Preservation a través del seu projecte Ibiza Produce.

David Reartes ha assenyalat que la seva idea és ‘a partir d'aquí poder donar menjar cada dia a gent dignament, gent que tenia un treball com nosaltres i que porta sense ocupació gairebé un any i mig. La intenció és donar-los menjar dignament amb producte local i basant-nos en el que necessita una persona per a estar alimentada’.

El projecte, que està inspirat i compta amb el suport de World Central Kitchen, la iniciativa liderada pel restaurador espanyol José Andrés en diverses ciutats dels Estats Units i també espanyoles, uneix els esforços de l'Ajuntament d'Eivissa, el sector de la restauració, de la producció local sostenible i de l'aportació empresarial per a dur a terme un projecte d'interès general dirigit a les persones més vulnerables i mitigar així la difícil situació social actual.

Així, la coordinació i supervisió del projecte està a càrrec de David Reartes mentre que l'empresa Càtering s'Olivera es responsabilitzarà de la gestió diària de les compres, l'elaboració, cuina i transport dels menús als domicilis dels beneficiaris. La Fundació IbizaPreservation, a través del seu projecte Eivissa Produce, serà l'encarregada de subministrar els proveïdors de producte local i de la gestió comptable del projecte. Per part seva, l'Ajuntament d'Eivissa definirà, a través dels serveis socials municipals, la relació de les persones i famílies destinatàries del projecte. Finalment, a aquesta suma d'aportacions desinteressades, Xarxa Elèctrica d'Espanya El Grupo Red Eléctrica destinarà 50.000 euros per a finançar el projecte.

Els 14.400 menús que es preveuen lliurar s'elaboraran seguint una pauta nutricional completa, que inclogui carbohidrats, proteïnes i verdures i fruites fresques, sempre mitjançant productes locals, de temporada, i, sempre que sigui possible, ecològics.
Els menús necessaris es cuinaran la jornada anterior al lliurament, es preservaran en cambra frigorífica per a garantir els protocols sanitaris i, en la jornada de distribució, s'efectuarà l'embalatge i etiquetatge en recipients individuals biodegradables. L'elaboració de menús tindrà en compta les necessitats específiques relatives a la sensibilitat a al·lergògens o de caràcter religiós.

Per la seva banda, el Grupo Red Eléctrica inscriu aquest acord dins del seu Compromís de sostenibilitat 2030 i la política de responsabilitat corporativa que inclou, dins del desenvolupament responsable de les seves activitats com a operador i transportista del sistema elèctric, afavorir la producció, l'economia i l'activitat local pròpia.

Wpp