Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Premis Aqualia 2021Tres escolars del municipi han estats premiats en la 18a edició del concurs.

 L’Ajuntament d’Eivissa ha acollit aquest matí el lliurament dels Premis del concurs infantil d’Aqualia. L’alcalde de Vila, Rafa Ruiz, i la regidora d’Educació, Carmen Boned, juntament amb el director de la delegació de Balears d’Aqualia, Pedro Puigdengoles, i el responsable d’Aqualia a Eivissa, David Bernaus, han lliurat a la Sala de Plens un Smartwatch a tres alumnes eivissencs que han quedat finalistes en la 18a edició d’aquest concurs organitzat per Aqualia.

Els afortunats han estat Xavi Olcina González, del CEIP Sa Joveria; Lucía Arribi García, del CP Sa Bodega; i Ainhoa Blánquez Zafra, del CP Portal Nou.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha volgut destacar la importància d'aquest tipus de concurs ‘perquè és molt important que els joves del nostre municipi coneguin que l'aigua és un bé escàs i que s'ha de cuidar, s'ha de conèixer i sensibilitzar als infants i les famílies en un ús responsable. Precisament fa un mes aproximadament, vam presentar el primer Pla de gestió sostenible de l’aigua, el primer de tota l’illa, que preveu un estalvi molt important d’aigua a la nostra ciutat’.

Els joves alumnes han demostrat conèixer molt bé el cicle integral de l'aigua i com usar-la de manera sostenible per contribuir a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. A la web www.aqualiaiods6.cat, havien d'anar contestant preguntes sobre la gestió del cicle integral de l'aigua. Les seves respostes els proporcionaven noves peces per a inserir, fins a completar el disseny d'un cartell.

L’alcalde ha felicitat a tots els centres escolars de la ciutat per la seva implicació i als finalistes pels resultats obtinguts en aquest concurs que es celebra cada any amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, i que en l'edició de 2020 va comptar amb la participació de més de 6.600 escolars de 3r i 4t de Primària de l’estat espanyol.

Per la seva part, el representant d’Aqualia, Pedro Puigdengoles, ha destacat la gran creativitat dels dibuixos participants en aquest Concurs anual que ‘no només es centra en donar a conèixer els ODS de Nacions Unides i la seva Agenda 2030, sinó que també busca conscienciar sobre el consum conscient, com les nostres decisions i hàbits quotidians influeixen en l'evolució dels problemes mediambientals i tenen repercussions per a tothom’.

Wpp