Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Can TomeuL’Ajuntament d’Eivissa ha començat aquest dissabte amb la campanya ‘SOS Salvem sa Sargantana Pitiüsa’ en col·laboració amb el Gen-Gob i l’associació Amics de la Terra; amb xerrades i el lliurament de trampes per a captures. El Consistori ha estat el primer de l’illa que ha posat en marxa aquesta iniciativa.

L’activitat, que s’ha dut a terme a la finca de Can Tomeu, ha començat amb un taller-xerrada on s’han mostrat unes projeccions realitzades pel servei de protecció d’espècies del Govern Balear. Després, s’han aclarit dubtes i els voluntaris i voluntàries han fet lliurament del material per capturar serps, unes trampes que estan equipades amb ratolins, abeuradors i pinso pel ratolí per facilitar les tasques. Els responsables de les associacions han explicat als assistents com s’ha de cuidar i manejar la trampa, on situar-la i com actuar amb les captures. El material ha estat finançat per l’Ajuntament d’Eivissa.

El taller s’ha realitzat en dos torns, a les 11 i a les 12 hores, amb grups reduïts de set persones per respectar les mesures vigents de protecció contra la COVID-19.

Durant la temporada de captures es farà un seguiment i es donarà assessorament i suport a les persones voluntàries per tal de garantir el màxim nombre de captures de serps i ajudar en la protecció de la sargantana, que es troba greument amenaçada des de la introducció de serps en els arbres ornamentals provinents de la península.

Wpp